Kuva: AOP

Jennifer Lawrencen kauhunhetket, kun yksityiskoneen moottorit pettivät - "Me kaikki kuolisimme"

27.11.2021 15:15 - Roy Kokkonen

Jennifer Lawrencen matka New Yorkiin sai karmaisevan käänteen, kun lentokoneesta hajosi ensin yksi moottori ja heti perään toinen.

Näyttelijä Jennifer Lawrence, 31, oli varma että kuolisi. Elettiin kesää 2017. Hän oli noussut yksityiskoneeseen kotikaupungissaan Louisvillessa, Kentuckyssa. Suuntana oli New York. 

– Tiedän, yksityiskone, ansaitsen kuolla, hän vitsailee Vanity Fairin kansikuvajutussa. 

Yläilmoissa lentokoneesta kuului pamaus ja samalla ilmanpaine muuttui kumimaiseksi. Lawrencen kanssa matkustanut mies pyydettiin ohjaamoon. Hän palasi kasvot harmaana takaisin. Toinen moottoreista oli sammunut, mutta he voisivat laskeutua turvallisesti vielä yhden moottorin voimin.

Sitten kone vaimeni kokonaan. He alkoivat menettää korkeutta ja Lawrence tiesi, mitä oli käynyt. Toinenkin moottori oli mennyttä.

– Me kaikki kuolisimme. Aloin jättämään henkisiä ääniviestejä perheelleni, hän kertoo.

Ikkunasta näkyi kiitorata, jonka reunat kuhisivat paloautoja ja ambulansseja. Hän alkoi rukoilla. 

– En sitä jumalaa, jonka kanssa vartuin, koska hän oli kauhea ja erittäin tuomitseva kaveri. Mutta ajattelin, että hyvä jumala, ehkä me selviämme tästä. Ehkä selviydyn palovammoilla, siitä tulee kivuliasta, mutta jään henkiin, Lawrence sanoo ja heittää vitsin.

– Jeesus, anna minun pitää hiukseni. Kahlitse minut hiuksia rakastavaan syleilyysi. Älä anna minun kaljuuntua.

Laskeutuminen oli raju. Kone osui kiitorataan ja pomppasi takaisin ilmaan, kunnes iskeytyi jälleen maahan. Pelastajat rikkoivat ovet ja syöksyivät sisään koneeseen. Kaikki selvisivät säikähdyksellä.

Pian matka sai jatkua. Lawrence joutui nousemaan uuteen koneeseen, sillä kertaa tosin ison pillerin ja useamman pienen rommipullon turruttamana. Hän pitää kliseetä "mikä ei tapa, vahvistaa" roskana.

– Se teki minusta paljon heikomman. Lentäminen on kauheaa ja joudun tekemään sitä jatkuvasti.

Lue myös: Jennifer Lawrencen alastonkuvat vuodettiin nettiin vuonna 2014 - "Traumani kestää ikuisesti"

Lähde: Vanity Fair

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat