Kuva: Youtube

Pitkäkyntiset iskivät The Crownin kuvauksiin - saalis yli 130 000 euron arvoinen

25.02.2022 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Varkaat saivat saalikseen antiikkiesineitä ja jäljennöksiä.

Ison-Britannian hoviin sijoittuvan The Crown -sarjan kuvauksissa olisi ollut tarvetta oikeille palatsivartijoille.

Sarjan tuotanto on nimittäin joutunut pitkäkyntisten kohteeksi. Sarjan viidennen ja kuudennen tuotantokauden kuvauksista on kadonnut 200-350 arvoesinettä. Kadonneiden antiikkiesineiden ja rekvisiitan arvo on noin 150 000 dollaria, eli yli 130 000 euroa.

- Voimme vahvistaa, että antiikkiesineitä on varastettu. Toivomme, että ne löytyisivät ja esineet palautettaisiin turvallisesti, Netflixin edustaja kertoi Entertainment Tonight -julkaisulle.

Edustajan mukaan sarjan kuvaukset eivät kuitenkaan ole vaarassa varkauden vuoksi. Kadonneille antiikkiesineille hankitaan korvaavat tilalle.

Antiques Trade Gazette -sivustolla pyydetään apua kadonneiden arvoesineiden jäljittämiseksi. Julkaisun mukaan kadonneiden esineiden joukossa on kopio vuoden 1897 Fabergén-munasta. Alkuperäiset Fabérgen-munat on suunniteltu lahjoiksi Venäjän hallitsijasuvun jäsenille.

Saaliin joukossa on 12 sarjaa hopeisia kynttelikköjä sekä seitsemän kultaista kynttelikköä. Myös kellotaulu William IV:n kaappikellosta on kadonnut. Lisäksi kateissa on runsaasti venäläisiä ikoneita, 10 osainen hopeinen peilipöytävälineistö sekä Saint Louisin kullattuja viinilaseja ja karahveja.

Esineet eivät antiikkisivuston mukaan ole välttämättä parhaassa mahdollisessa kunnossa, joten esineiden jälleenmyyntihinta ei ole kummoinen.

The Crown -sarjan viidennen tuotantokauden on tarkoitus tulla julki marraskuussa.

Lue myös: Onko The Crown todella kuvattu Buckinghamin palatsissa? Totuus voi yllättää

Lue myös: The Crown -tähti ei pystynyt nauttimaan sarjan menestyksestä: En ajatellut ansaitsevani sitä"

Lue myös: Prinssi Harry myi Dianan tarinan The Crownille 130 miljoonalla - hovi painostaa purkamaan sopimuksen

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat