Kuva: AOP

Anna: Edesmennyt Kirsi Kunnas asui poikansa Martti Syrjän luona ennen kuolemaansa

09.03.2022 12:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Olimme äidin kanssa aina läheisiä. Jos ei viikoittain nähty, niin ainakin oltiin muuten yhteyksissä, Syrjä muistelee Anna-julkaisun haastattelussa.

Maanantaina 8. marraskuuta 2021 ilmoitettiin, että rakastettu kirjailija Kirsi Kunnas on kuollut 96-vuotiaana. Kunnas muistetaan parhaiten lastenrunoistaan, joita on koottu muun muassa teoksiin Tiitiäisen satupuu (1956) ja Tiitiäisen runolelu (2002).

Kunnaksen poika, Eppu Normaali -laulaja Martti Syrjä, 62, muisteli äitiään Anna-lehden haastattelussa. Syrjä muun muassa kertoo, että Kunnas menehtyi Syrjän lapsuudenkodissa Rantalassa, jossa Syrjä itse nykyään asuu.

- Olimme äidin kanssa aina läheisiä. Jos ei viikoittain nähty, niin ainakin oltiin muuten yhteyksissä. Viimeiset ajat äiti asui minun luona, mikä oli hieno asia. Hän sai kuolla toiveensa mukaisesti Rantalassa, kotona, Syrjä sanoo Annalle.

Syrjä kertoo, että hänelle jäi hyviä muistoja äidistään.

- Sillä tavalla olen sinut äidin kuoleman kanssa, että hän eli pitkän elämän ja oli aivan tyytyväinen omaan elämäänsä. Harva elää 97-vuotiaaksi ja kaikilla meillä täällä on aikamme.

Laulaja myös haluaisi, että olisi yhtä peloton kuin äitinsä.

- Yksi asia, jota toivon äidiltä itselleni on pelottomuus. Äitini ei pelännyt mitään. Se ominaisuus pysyi yllä koko elämän ajan, joskus se korostui.

Kunnas sai urallaan monia tunnustuksia ja palkintoja. Kunnakselle myönnettiin taiteen akateemikon arvonimi vuonna 2009 ja Aleksis Kivi -palkinto vuonna 2012.

Kirsi Kunnas menehtyi viime marraskuussa 96-vuotiaana. (kuva: Riitta Säkö)

Lue myös: Jenni Haukio kunnioitti edesmennyttä Kirsi Kunnasta

Lue myös: STT: Kirjailija Kirsi Kunnas on kuollut 96-vuotiaana

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat