Kuva: AOP

Menettääkö Will Smith Oscarinsa? Akatemia tutkii tapausta

29.03.2022 13:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä voitti ensimmäisen Oscar-palkintonsa viime viikonloppuna pidetyssä gaalassa. Hän saattaa kuitenkin menettää sen.

Näyttelijä Will Smith, 53, palkittiin viime viikonloppuna pidetyssä Oscar-gaalassa parhaan miespääosan palkinnolla. Nyt hänelle myönnetty tunnustus on kuitenkin vaarassa lipua Smithin käsistä.

Gaalan aikana näyttelijä tulistui juontajana toimineelle Chris Rockille, 57, ja löi tätä kasvoihin kesken tämän lavaesiintymisen.

Oscar-gaalasta vastaava Akatemia on vahvistanut E! News -viihdesivustolle, että kyseessä ei ollut käsikirjoitettu tapahtuma, vaikka tällaisiakin huhuja on ollut ilmassa. Akatemia aikookin tutkia tapahtunutta.

- Akatemia tuomitsee Smithin toiminnan gaalaillassa. Olemme virallisesti käynnistäneet muodollisen tarkistuksen tapauksen ympärillä ja kartoitamme tulevia toimia sekä seurauksia sääntöjemme, toimintatapojemme ja Kalifornian lain mukaisesti, Akatemian lausunnossa todetaan.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun gaalan juontajana toiminut Rock vitsaili Smithin puolison, Jada Pinkett Smithin, 50, lyhyestä hiustyylistä. Pinkett Smith sairastaa alopeciaa, jonka vuoksi hän kärsii hiustenlähdöstä. Vitsi tulistutti Smithin siinä määrin, että tämä marssi lavalle ja löi Rockia kasvoihin käskien samalla kovasanaisesti tämän lopettamaan vitsailun vaimostaan.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myöhemmin Smith palkittiin samaisessa gaalassa roolistaan King Richard -elokuvassa parhaan miespääosan palkinnolla. Kiitospuheessaan Smith pyysi anteeksi aiempaa välikohtausta.

New York Post -julkaisun saamien tietojen mukaan ei ole tiedossa, mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi.

- Se oli käytännössä pahoinpitely. Kaikki huoneessa olivat järkyttyneitä, se oli todella epämukavaa, Hollywoodin sisäpiirissä toimiva lähde kommentoi.

- Uskon, että Will ei halua antaa Oscariaan takaisin, mutta kuka tietää, mitä nyt tulee tapahtumaan, lähde kertoo julkaisulle.

Akatemia kommentoi virallisella Twitter-tilillään tapahtumaa.

"Akatemia ei hyväksy väkivaltaa missään sen muodossa. Tänään meillä on ilo juhlia 94:nnen Oscar-gaalan voittajia, jotka ovat ansainneet tunnustuksensa kollegoiltaan ja elokuvien rakastajilta ympäri maailmaa", julkaisussa todetaan.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Akatemian selvityksen lisäksi Smithin toimintaa voidaan tarkastella myös lain silmissä. Los Angelesin poliisi on kommentoinut asiaa New York Postille.

- Los Angelesin poliisi on tietoinen kahden henkilön välisestä yhteenotosta gaalassa. Tapahtumassa henkilö löi toista henkilöä. Tapaukseen kuuluva henkilö on kieltäytynyt tekemästä rikosilmoitusta. Mikäli henkilö haluaa tehdä ilmoituksen tapahtuneesta myöhemmin, Los Angelesin poliisi on käytettävissä, poliisin lausunnossa todetaan.

Lue myös: Will Smith tulistui vaimoonsa kohdistuvasta vitsistä - löi juontajaa

Lue myös: Oscar-gaalan järjestäjä tuomitsee Will Smithin väkivaltaisuuden - somekansalta kritiikkiä lausunnolle

Lue myös: Julkkikset tyrmistyivät Will Smithin Oscar-lyönnistä - "Väkivalta ei ole okei"

Lähde: E! News, New York Post

Kilpailut

Uusimmat