Kuva: AOP

Alastonkuvat ja erektiohäiriö - kummalliset todisteet ja väitteet jäivät pois Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeuskiistasta

02.08.2022 14:15 - Riia Frost

Sinetöidyt oikeusasiakirjat paljastivat uutta tietoa näyttelijöiden kiivaasta oikeustaistelusta.

Näyttelijöiden Johnny Deppin, 59, ja Amber Heardin, 36, oikeustaistelu päättyi noin kaksi kuukautta sitten, mutta ex-pariskunnan välinen draama ei suinkaan ole päättynyt tuomarin nuijan kopautukseen. Heard on sanonut edelleen rakastavansa ex-aviomiestään, kun taas Depp lähetti ex-vaimolleen napakan viestin uudella albumillaan.

Heard yritti aiemmin vaatia uutta oikeudenkäyntiä vetoamalla siihen, että yksi valamiehistön jäsenistä oli eri henkilö kuin valamiehistöön oli alun perin kutsuttu. Tuomari kuitenkin hylkäsi Heardin vaatimuksen. Nyt Heard on jättänyt virallisen valituksen tuomiostaan ja Depp yrittää myös kumota oman tuomionsa.

Kuuden viikon mittaisen oikeudenkäynnin päätteeksi valamiehistö totesi Heardin syylliseksi Deppin kunnianloukkaukseen. Heard tuomittiin maksamaan entiselle puolisolleen vahingonkorvauksia lähes 10 miljoonan euron edestä ja Depp tuomittiin puolestaan lähes kahden miljoonan euron suuruisiin vahingonkorvauksiin.

Nyt muun muassa E! News -, The Daily Beast - ja New York Post -julkaisut ovat saaneet käsiinsä sinetöidyt oikeusasiakirjat ex-pariskunnan oikeudenkäynnistä. Asiakirjoista löydettiin mielenkiintoisia ja jopa hieman kummallisia todisteita ja väitteitä, jotka eivät koskaan päätyneet ex-pariskunnan oikeuskäsittelyyn.

Heardin alastonkuvat todistusaineistona

Deppin asianajajatiimi olisi halunnut käyttää Heardin alastonkuvia todisteena, mutta perustelua tälle ei löydy asiakirjoista. Heardin asianajajat kuitenkin vaativat, ettei Deppin tiimi saisi näyttää alastonkuvia televisioidussa oikeudenkäynnissä. Perusteluna tälle olivat henkilökohtaiset asiat, joilla ei olisi merkitystä oikeudenkäynnin suhteen. Näitä henkilökohtaisia asioita olivat myös muun muassa Heardin siskon Whitney Heard Henriquezin esiintyminen tosi-tv-ohjelmassa ja sisarusten ex-parisuhteet, jotka Deppin tiimi olisi myös halunnut nostaa esille oikeuskäsittelyssä.

Amber Heardin alastonkuvia aiottiin näyttää oikeussalissa. (kuva: AOP)

Heard työskenteli eksoottisena tanssijana ennen Deppin tapaamista

Deppin tiimi olisi myös halunnut nostaa esille Heardin lyhyen työjakson eksoottisena tanssijana ennen kuin näyttelijät tapasivat toisensa. Heardin tiimi vastusti tätä väittäen Deppin tiimin haluavan vain antaa naisesta sellaisen kuvan, että tämä olisi ollut näyttelijätähdelle aluksi vain "seuralainen".

Marilyn Manson ja "Heard 2.0"

Asiakirjoista käy ilmi, että pitkäaikaiset ystävykset muusikko Marilyn Manson, 53, ja Depp ovat vitsailleet Heardistä tekstiviestien välityksellä. Vuonna 2016 käydyissä tekstiviesteissä Manson oli vitsaillut hänen nykyisen vaimonsa Lindsay Usichin olevan kuin kopio Heardistä ja kutsuikin tätä ”Amber 2.0:ksi”.

”Hän teki minulle Amberit”, Manson tekstasi viitaten lähestymiskieltoon, jonka Heard oli myös tehnyt Deppille avioerohakemuksen jättämisen jälkeen.

”Älä anna hänelle, mitä hän haluaa. Sosiopaattinen käytös on v*tun todellista, veliseni! Minun mulkku eksäni on jumalauta ohjekirja siihen”, Depp vastasi Mansonille.

Deppin asianajajat halusivat sulkea ystävysten väliset tekstiviestit pois todistusaineistosta. Asianajajat perustelivat tämän sillä, että Heardin yritys saada Manson osaksi oikeustapausta on vailla perustetta. Lisäksi Deppin tiimin mukaan kyseinen todiste on ainoastaan osa spekulointia ja siksi täysin sopimaton oikeuskäsittelyyn.

Ystävykset Marilyn Manson (vas.) ja Johnny Depp (oik.) olivat viestitelleet keskenään vitsaillen Amber Heardistä. (kuva: AOP)

Editoitiinko Deppin kuvia ja ääninauhoja?

Heardin tiimi väitti, että Deppin todisteena käyttämät kuvat ja audio oli muokattu päiviä ennen niiden esittämistä oikeudessa. Heardin asianajajat perustelivat väitteensä sillä, että Deppin tiimin käyttämät audiopätkät oli katkaistu kesken lauseiden. Heardin tiimi oli vaatinut, että ääninauhat esitettäisiin kokonaisuudessaan, mutta tuomari oli evännyt kyseisen pyynnön.

Lisäksi Heardin tiimi väitti, että Deppin asianajajien esittämät todistekuvat näyttelijän ex-vaimon väkivaltaisuudesta olivat muokattuja. Esimerkiksi kuvissa, jotka oli otettu samana päivänä eri kuvakulmista, oli Heardin tiimin mukaan eri päivämäärät. Lisäksi ne oli otettu eri vuonna kuin Depp oli väittänyt.

Heardin tiimi oli jopa kutsunut asiantuntijan tarkastelemaan Deppin kuvia ja tämä oli todennut niissä olevan poikkeuksellisia eroja. Asiantuntija oli todennut, että esimerkiksi samojen kuvien eri luomispäivämäärät voivat olla merkki digitaalisen todisteen manipuloinnista. Myöhemmin sama asiantuntija todisti oikeudessa, että Heardin esittämät todistekuvat näyttelijän mustelmaisista kasvoista olivat alkuperäisiä ja aitoja.

Onko Deppillä erektiohäiriö?

Heardin asianajajat väittivät, että Depp kärsi erektiohäiriöstä, joka heidän mielestään selittäisi näyttelijän taipumuksen seksuaaliseen väkivaltaan. Ainakaan oikeusasiakirjoista ei käy ilmi, että olisi olemassa minkäänlaisia todisteita siitä, että Depp oikeasti kärsisi erektiohäiriöstä. On vielä toistaiseksi epäselvää, onko todisteiden puute syy sille, miksi tätä väitettä ei esitetty koskaan oikeudenkäynnin aikana. Depp kuitenkin kielsi koko oikeustaistelun ajan syyllisyytensä minkäänlaiseen Heardiin kohdistuneeseen väkivaltaan. Depp on jopa jatkuvasti painottanut, ettei mikään Heardin väite häntä kohtaan pidä paikkaansa. 

Amber Heardin tiimi aikoi väittää oikeussalissa, että Johnny Deppi kärsisi erektiohäiriöstä. (kuva: AOP / EPA-EFE)

Lue myös: Johnny Depp yrittää kumota saamansa tuomion - vastaisku Amber Heardin valitukselle

Lue myös: Kate Moss puhuu osallisuudestaan Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäyntiin - "Uskon totuuteen"

Lähteet: E! News, News Week, New York Post, The Daily Beast

Kilpailut

Uusimmat