Kuva: AOP

Mads Mikkelsen ehdottaa, että Johnny Depp palaisi Ihmeotukset-rooliinsa: "En voinut kopioida häntä"

16.08.2022 22:15 - Riia Frost

Mads Mikkelsen korvasi Johnny Deppin Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet -elokuvassa.

Näyttelijä Mads Mikkelsenin, 56, mielestä Johnny Depp, 59, voisi palata Gellert Grindelwald -rooliinsa, mikäli Ihmeotukset-elokuvasarjalle on suunnitteilla jonkinlaista jatko-osaa. Depp näytteli viimeksi kyseistä roolia vuoden 2018 Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvassa, mutta sai potkut roolistaan ex-vaimonsa Amber Heardin, 36, rajujen väitteiden takia.

Heard oli tuolloin väittänyt ex-aviomiehensä olleen väkivaltainen heidän suhteensa aikana, mutta Depp itse kielsi kyseiset syytökset. Lopulta asiaa käsiteltiin oikeudessa, joka päättyi liki kahden kuukauden jälkeen Deppin eduksi. Valamiehistö totesi Heardin syylliseksi Deppin kunnianloukkaukseen ja hänet määrättiin korvamaan ex-aviomiehelleen 15 miljoonaa dollaria. Myöhemmin kyseinen korvaussumma alennettiin 10,35 miljoonaan dollariin.

Myös osa Heardin kunnianloukkaussyytteistä hyväksyttiin ja Depp määrättiin maksamaan entiselle vaimolleen kaksi miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia. Molemmat ovat myöhemmin valittaneet tuomioistaan.

Ennen kuin oikeudenkäynti oli edes alkanut, elokuvastudio oli päättänyt korvata Deppin Mikkelsenillä, joka näyteli lopulta Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet -elokuvassa. Kyseinen elokuva ei menestynyt yhtä hyvin kuin aikaisemmat Harry Potter -maailmaan perustuvat elokuvat. Itse asiassa kyseisen elokuvan keräämä lipputulot ovat koko velhouniversumin huonoin.

Deppin oikeusvoiton myötä Mikkelsen toteaa Deadline-haastattelussa, että Deppillä saattaa olla tulevaisuudessa mahdollisuus saada Grindelwald-rooliinsa takaisin, mikäli Ihmeotukset-elokuvista suunnitellaan jatko-osaa.

- Ilmiselvästi suunta on muuttunut. Hän voitti oikeustapauksen, joten saa nähdä, tuleeko hän palaamaan rooliinsa, Mikkelsen pohtii.

- Olen Johnnyn suuri fani. Mielestäni hän on uskomaton näyttelijä ja hän teki roolissaan upeaa työtä. Nyt kun se on sanottu, en voinut kopioida häntä. Ei ollut mahdollisuutta, että olisin kyennyt vain kopioimaan hänen roolisuoritustaan, koska siinä on niin paljon häntä. Se olisi ollut luova itsemurha. Joten meidän täytyi keksiä jotakin muuta, joka olisi minun näköistäni ja rakentaisi sillan minun ja hänen välilleen, Mikkelsen lisää.

Mikkelsen paljastaa myös, että näyttelijän vaihdos vaikutti myös siihen, miten elokuvasarjan fanit vastaanottivat hänen roolisuorituksensa.

- Se oli pelottavaa. Hänen faninsa olivat todella suloisia, mutta myös erittäin itsepäisiä. En ollut liikaa kanssakäymisissä heidän kanssaan, mutta pystyin ymmärtämään, miksi heidän sydämensä olivat särkyneitä, Mikkelsen muistelee.

Depp ei ole toistaiseksi kommentoinut Mikkelsenin ehdotusta. Warner Bros. -elokuvastudio ei ole myöskään toistaiseksi kommentoinut asiaa, saati paljastanut, onko Ihmeotuksille edes luvassa jatko-osaa.

Mads Mikkelsen myöntää, ettei kyennyt samanlaiseen roolisuoritukseen kuin Johnny Depp Ihmeotukset-elokuvien Gellert Grindelwald -roolissa. (kuva: AOP / EPA)

Lue myös: Amber Heardin entinen yksityisetsivä ei kyennyt löytämään törkyä Johnny Deppistä - puolustaa silti Aquaman-tähteä

Lue myös: Mads Mikkelsen kritisoi metodinäyttelijöitä, kuten Lady Gagaa ja Jared Letoa: "Hevonpaskaa"

Lähteet: People, Deadline

Kilpailut

Uusimmat