Kuva: AOP

Aira Samulin käy katsomassa jokaisen TTK-lähetyksen - paljastaa selkeän mielipiteensä uusista pareista

06.09.2022 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Samulin pitää kilpailun tasoa todella kovana.

Tanssija Aira Samulin, 95, saa erityiset aplodit Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä. Hän käy tunnollisesti katsomassa jokaisen lähetyksen. Samulin kertoo lähetyksen jälkeen Voice.fi:n haastattelussa, että tunnelma oli jälleen hieno.

Voit kuunnella haastattelun alta tai Podplaysta.

- Jokainen onnistui. Taso on niin kova. Olen nähnyt näitä USA:ssa, ja jos tämän esityksen voisi viedä sinne, se olisi huippumenestys, Samulin hehkuttaa. 

Samulinin huomio kiinnittyi jo erityisesti muutamaan pariin.

- Heti ensimmäisestä numerosta ajattelin, että hänellä on mahdollisuuksia. Sitten niitä tuli aina lisää ja lisää. Nyt mulla on sellaiset viisi, joista mielestäni kuka vain voi voittaa. Mutta yllätyksiä voi tulla, Samulin arvioi.

Tanssi kuuluu kaikille

Kilpailijat lähtevät usein ihan nollapohjalta tanssimiseen ja kehittyvät silminnähden kauden aikana saadessaan opetusta Suomen parhaimmistolta. Samulin ei kuitenkaan usko, että ihan kenestä tahansa voisi tulla huipputanssijaa. 

- Kyllä siinä pitäisi olla rytmitajua ja sellainen vartalon peruskävely. Jos kävely ei suju, sitä on vaikea saada pois, että olisi joustavat polvet ja pään asento. Asennon opettaminen lyhkäisessä vaiheessa, siitä voi tulla jäykän ja teennäisen näköistä, Samulin listaa.

Siitä huolimatta tanssi ehdottomasti kuuluu hänen mielestään kaikille. Tanssin juuret ovat ajassa, jolloin vain nuoret ja naimaikäiset saivat tanssia, mutta Samulin sanoo aikojen onneksi muuttuneen.

- Tanssi on ensinnäkin tarkoitettu kaikille. Tanssilla on terapeuttinen vaikutus ihmisen mielelle. Kun musiikin kuulee ja ilmaiseen sen musiikin mukaan itseään ja sitä tunnelmaa, silloin jokainen on tanssiessaan kaunis, Samulin kuvailee. 

Tanssia ei myöskään tarvitse osata voidaakseen silti tanssia.

- Jokainen voi ilmaista ja tanssia yksin myöskin, ei välttämättä tarvitse olla partneria. Silloin voi ilmaista vielä enemmän ja silloin ei myöskään voi tanssia väärin, Samulin kannustaa.

Lue myös: TTK:n voittanut Ernest Lawson aloitti sarjan juontajana - antaa vain yhden neuvon uusille kilpailijoille

Lue myös: Kenet Tanssii tähtien kanssa -juontaja Vappu Pimiä haluaisi vielä nähdä kilpailijana? "Olisi aika upea"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat