Kuva: AOP

James Bond -tuottajilla kova vaatimus hahmon seuraavalle esittäjälle - "Kaikki eivät halua sellaista"

27.09.2022 23:15 - Iiro Myllymäki

Tulevan 007-tähden tulee sitoutua rooliin ainakin vuosikymmeneksi.

Spekulaatiot seuraavasta James Bondin esittäjästä ovat käyneet jo pitkään kuumana. Nyt elokuvasarjan pitkäaikaiset tuottajat Barbara Broccoli ja Michael G. Wilson ovat kertoneet Varietyn haastattelussa, millaisia odotuksia heillä on tulevaa näyttelijää varten.

Eon Productionsin tuottajat sanovat, että uuden Bondin etsiminen on vielä varhaisessa vaiheessa. Kuka tahansa salaisen agentin rooliin ryhtyykään, hänen täytyy olla sitoutunut pitkäksi aikaa. Tämä seikka vähentää monen halukkuutta ottaa rooli vastaan.

- Kun roolitamme Bondin, se on 10–12 vuoden sitoutuminen. Kaikki eivät halua sellaista, Broccoli sanoo.

Hänen mukaansa oli jo hankalaa saada aiempi James Bondin näyttelijä Daniel Craig sitoutettua rooliin pitkäksi aikaa. Craig on kertonut olleensa vähällä jättää roolin vuoden 2015 Spectre-elokuvan jälkeen muun muassa roolin fyysisen vaativuuden takia.

- Ja hän oli vasta vähän päälle kolmekymppinen, kun roolitimme hänet, Wilson toteaa.

Tuottajakaksikon mukaan moni nuori näyttelijä luulee haluavansa astua Bondin saappaisiin, mutta ei kunnolla tajua, mitä kaikkea siihen sisältyy.

- Monet ajattelevat, että olisi hauskaa tehdä yksi elokuva. No, tämä homma ei toimi niin, Broccoli sanoo nauraen.

Daniel Craig esitti 007-agenttia viidessä elokuvassa vuosina 2006–2021. Sitä ennen Broccoli ja Wilson työskentelivät Pierce Brosnanin kanssa. Hän esitti James Bondia neljässä elokuvassa vuosina 1995–2002.

Daniel Craig näytteli viidessä Bond-elokuvassa. (kuva: AOP)

Hahmoa halutaan uudistaa

Roolituksessa ei ole kyse vain siitä, kuka saadaan sitoutettua Bondin esittämiseen tarpeeksi pitkäksi aikaa. Tuottajat haluavat uudistaa Bond-hahmoa ja löytää sopivan näyttelijän tätä tarkoitusta varten.

- Kyse on uudistumisesta ja siitä, mihin suuntaan viemme tätä. Mitä haluamme tehdä hahmolle? Kun saamme tämän selville, täytyy vielä miettiä, kuka on oikea ihminen juuri tähän uudistukseen, Broccoli pohtii.

Daniel Craigin aikana Bond-hahmoon tuli entistä enemmän emotionaalisia sävyjä, ja katsojat pääsivät lähemmäs hahmon tunne-elämää.

Jotkut ovat toivoneet, että seuraava Bondin esittäjä olisi nainen. Tämän vaihtoehdon Broccoli on jo aiemmin ampunut alas.

- James Bond on mieshahmo. Toivon, että tulee hyvin monia elokuvia, jotka naiset ovat tehneet ja jotka ovat suunnattuja naisille ja kertovat naisista. Mielestäni meidän ei tule ottaa mieshahmoa ja laittaa naista esittämään häntä, tuottaja on sanonut aiemmin.

Lue myös: Russon veljekset uskovat, että yksi näyttelijä voisi olla parempi James Bond kuin Daniel Craig

Lue myös: Seuraava James Bond -elokuva tulee olemaan täysin erilainen: "Se on remontti Bondille"

Lähteet: Variety, Screen Rant

Kilpailut

Uusimmat