Mitä ihmettä, Google Maps sensuroi Tampereella olevan alastonta miestä esittävän patsaan naaman – katso!

27.02.2010 13:40 -

Google Maps -palvelun Tampereelta nappaama kuva on herättänyt maailmanlaajuista huvittuneisuutta. Kyseisessä otoksessa nimittäin alastomana Hämeensillalla seisova patsas on sensuroitu - ei kuitenkaan sukuelinten, vaan kasvojen osalta.

Yhdysvaltalainen suosittu kuvasivusto Oddee.com nosti Tampereelta napatun patsaskuvan esiin huvittavimpien Google Maps -otosten yhteydessä. Kieltämättä on hieman hämmentävää, että alastonta miestä esittävän patsaan kasvot ovat joutuneet sumennuksen kohteeksi. On kuitenkin oletettavaa, että kyseessä on vain palvelua laatineen vääräleuan pila.

Kuva on kuitenkin ajankohtainen, sillä lähiaikoina on käyty kiivasta keskustelua siitä, missä kulkee ihmisten yksityisyyden raja. Monet karttapalvelun kuviin joutuneet kun eivät ole olleet suoranaisesti innoissaan siitä, että heidät on voitu tunnistaa. Tunnetuimpana kotimaisena esimerkkinä on muutama viikko sitten noussut kohu eläkeläismiehestä, josta Google Maps oli napannut kuvan miehen istuessa ilman housuja ystävättärensä pihalla. Saa nähdä, mihin suuntaan sensuuri palvelun suhteen vielä etenee.

Katso Tampereella otettu, sensuroitu patsaskuva tästä (Oddee.com).

Kilpailut

Uusimmat