Muoti ja antiikki kohtaavat Helsingin Hietalahdentorilla

01.08.2010 12:15 - Karoliina Kotala

Hietalahden kirpputorille kerääntyy myyjiä ja ostajia kesäaamuisin jo varhain. Torille kokoontuu sekä vuosikausia käyneitä myyjiä, että ensikertalaisia.

Hietalahdentorin yksi näyttävimmistä kojuista kuuluu 60-vuotiaalle Pekalle. Tukholmassa asuva Pekka tulee kesäisin muutamaksi päiväksi Hietalahden torille myymään muun muassa musiikkiliikkeensä vanhaksi käyneitä soittimia sekä erilaisia koriste-esineitä. Miehen ei tarvitse kilpailla muiden myyjien kanssa, sillä kellään muulla myyjällä ei varmasti ole vastaavaa tavaraa.

-Näin tämän torin joskus ulkomailla telkkarissa, mutta siihen aikaan tämä tori ei ollut kovin hyvämaineinen. Nykyään tällä on hyvä maine ja Hietalahden tori tunnetaan maailmallakin, kertoo Pekka.

Erikoistavaraa on Pekan mukaan vaikeampi myydä, kuin vaikkapa viiden euron vaatteita, sillä erikoistavara vaatii erikoisostajat. Myös helteet miehen mukaan vaikuttavat myyntiin vaikka hän kertookin saavansa kaiken tavaran päivän aikana myydyksi.

Torilta löytyy myös 21-vuotias Juuso, joka on tyttöystävänsä kanssa ensimmäistä kertaa Hietalahden torilla myyjänä. Kauppa on käynyt hyvin ja mies kertoo muun muassa kaikkien farkkujen menneen hetkessä. Juuson mukaan myynnillä ei kuitenkaan juurikaan tienaa, sillä kaikki mikä tulee menee myös muihin kojuihin. Tarkoitus on Juuson mukaan vain pitää hauskaa ja saada vanhat vaatteet hyötykäyttöön.

Kilpailut

Uusimmat