IS: Tämä BB-kilpailija pyrkii eduskuntaan

13.12.2010 14:42 -

Big Brotherista tuttu Tero Savikuja on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Miehellä ei ole aiempaa kokemusta politiikasta.

Tänä vuonna eduskuntaan pyrkii jälleen kourallinen politiikasta kiinnostuneita julkkisehdokkaita. Yksi on heistä on BB-Teronakin tunnettu Tero Savikuja, joka kilpaili Big Brotherissa vuonna 2008. Savikuja on ehdolla sosiaalidemokraattien listoilla Lapin vaalipiirissä.

Julkkisehdokkaita on kuitenkin tavallista vähemmän aiempiin vuosiin verrattuna. Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mielestä yksikään tunnetuista julkkiksista ei ole mikään supertähti. Tutkimusjohtaja luulee myös tietävänsä syyn siihen, miksi eduskuntavaaleja on kohdannut julkkiskato.

- Politiikanvastainen mieliala on niin selkeä, että puolueiden on vaikea löytää ehdokkaita puoluetoimintansa ulkopuolelta. Politiikka ei ole ehkä se ammatti, johon kannattaa satsata, Grönlund pohtii.

BB-Teron lisäksi eduskuntaan pyrkivät muun muassa jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen, Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Nasima Razmyar, näyttelijä Sara Paavolainen sekä rikosylikomisaario Kari Tolvanen.

Lähde: IS

Kilpailut

Uusimmat