Angry Birds tekee uusia ennätyksiä

10.05.2011 08:35 - Mikko Räsänen

Jo 140 miljoonaa ihmistä on ladannut Angry Birds -pelin. Suosio ei ole hiipumassa, vaan pelin tehnyt Rovio odottaa tästä vuodesta jopa viime vuotta parempaa.

Angry Birdsin maailmanvalloitus jatkuu. Jo 140 miljoonaa käyttäjää on ladannut supersuositun suomalaispelin. Taannoin peliin julkaistiin lisäosa Angry Birds Rio, jota ladattiin kymmenessä päivässä kymmenen miljoonaa kappaletta.

Pelin tehneen Rovion taustahahmo Peter Vesterbacka ennustaa Reutersin mukaan, että vuoden 2011 kokonaismyynti tulee nousemaan jopa viime vuotta korkeammalle. Hän pitää mahdollisena, että myynti ylittää sadan miljoonan euron rajan. Kasvu on hurjaa, sillä viime vuonna myynti oli vain 6,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön lähivuosien suunnitelmiin kuuluu myös pörssiin listautuminen, mutta Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa Vesterbacka arvelee sen tapahtuvan vasta 3-4 vuoden kuluttua. Sitä ennen yhtiö tavoittelee nousua maailman kolmen merkittävimmen viihdebrändin joukkoon.

Tällä hetkellä uusimpana vihaisten lintujen valloitettamana alueena ovat iPadit, Galaxyt ja muut tablet-laitteet.

"Ihmiset ostavat tablet-laitteita ajatellen, että tulevat käyttämään niitä kuin tietokoneita, mutta suurin osa ei koskaan tee niin. He vain pelaavat Angry Birdsia", Seattle Timesin teknologiablogia pitävä Brian Dudley kirjoittaa.

Dudley korostaa, että vaikka Angry Birds suunniteltiin aikanaan iPhonelle, on peli parhaimmillaan tablet-laitteilla, joiden suurelta näytöllä tähtääminen on helpompaa ja näkyvyys parempi.

Lähteet: Kauppalehti, Reuters, Seattle Times

Kilpailut

Uusimmat