IL: Sofi Oksanen vaihtoi jälleen kustantajaa

14.06.2011 08:36 - Rea Tallgren

Vaikka Sofi Oksanen onkin yksi Suomen tunnetuimmista kirjailijoista, on hänellä ongelmia kustantajien kanssa, kertoo Iltalehti.

Sofi Oksasella on nyt vuoden sisään kolmas kustantaja kierroksessa. Kirjailija oli ensin WSOY:n palkkalistoilla, mutta sai kustantamolta potkut. Tämän jälkeen nainen ilmoitti tehneensä uuden sopimuksen Teoksen kanssa.

Puhdistus-kirjallaan hurjaan julkisuuteen ponnahtanut Oksanen puhui syksyllä tiedotustilaisuudessa hyvin halveksivaan sävyyn edellisestä kustantajastaan, samalla kun kehui Teoston olevan reilun kaupan kustantamo.

- Voitot käytetään nuorten kirjailijoiden hyväksi, eikä trendien haistelijoihin tai uusiin sohvapöytiin, kirjailija naljaili.

Oksasella oli Teoston kanssa kustannussopimus yhdestä teoksesta, jonka piti ilmestyä syksyllä 2011. Nyt Oksasen sopimus Teoksen kanssa on kuitenkin purkautunut. Naisen uusin kustantaja on Bonnier Kirjat.

- Haluan keskittyä kirjoittamiseen ja toimia yhteistyössä kustantajan kanssa, joka toimii kaikilla kustantamisen alueilla ja kansainvälisesti vahvasti verkostoituneena, Oksanen kommentoi uusinta vaihdosta tiedotteessaan.

Teoksen suurin omistaja Niklas Herlin ei ole halunnut kommentoi vaihdosta millään tapaa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat