Tämä heavy-legenda täyttää tänään 60 vuotta!

25.08.2011 20:30 -

Judas Priest -yhtyeen nokkamies Rob Halford tulee tänään miehen ikään, kun laulajalle pamahtaa mittariin pyöreät 60 vuotta.

Rob Halford, oikealta nimeltään Robert John Arthur Halford syntyi 25. elokuuta vuonna 1951 Warwichshiressä, Englannissa.

Halford liittyi vuonna 1971 Judas Priestin riveihin ja bändin debyyttilevy Rocka Rolla julkaistiin vuonna 1974. Mies lauloi yhtyeessä aina vuoteen 1991 saakka, kunnes hän jätti bändin ja perusti uuden Fight-yhtyeen. Tämän jälkeen mies oli mukana muun muassa Two- ja Halford-kokoonpanoissa.

Halford liittyi uudelleen Judas Priestin riveihin vuonna 2003 ja yhtye julkaisi Angel Of Retribution -levyn kaksi vuotta myöhemmin. Tämän jälkeen bändi starttasi maailmankiertueen, jolla juhlistettiin Priestin 30 vuotista taivalta. Vuonna 2008 yhtye julkaisi studiolevy Nostradamuksen.

Yhtye vieraili Suomessa kesän Sauna Open Air -festivaaleilla. Bändi on kertonut, että kyseessä on jäähyväiskiertue - tosin luvassa on Halfordin mukaan oletettavasti vielä tämänkin turneen jälkeen yksittäisiä esiintymisiä.

Katso täältä millaisen kakun bänditoverit antoivat 60-vuotta täyttävälle Rob Halfordille (Blabbermouth).

Kilpailut

Uusimmat