Kritisoitu koomikko kohauttaa Jeesus-poseerauksellaan – katso

26.08.2011 16:15 - Eeva Rajala

Gloden Globe -gaalassa alkuvuodesta kohauttanut koomikko Ricky Gervais poseeraa kiistanalaisessa kuvassa.

Ricky Gervais poseeraan New Humanist -lehden kansi kuvassa ristiinnaulitun asennossa orjantappurakruunu päässään. Ristin poikkipuuta kuvaa mikrofoni ja sen johto. Paidattomana kuvatun Gervaisin rintaan on vielä kirjoitettu verellä sana 'ateisti'.

New Humanist -lehden artikkelissa Gervais kertoo, että hänellä on oikeus puhua mitä haluaa. Hän itse asiassa odottaa aina sitä, että joku loukkaantuisi hänen jutuistaan.

- Tiedän sekoittavani pakkaa, mutta joskus ihmiset tarvitsevat sitä. Ja muistakaa: vaikka joku ihminen loukkaantuukin, se ei vielä tee asiasta väärää. Jotkut ihmiset loukkaantuvat monikulttuurisuudesta, homoseksuaalisuudesta, abortista ja ateismista - mitä meidän pitäisi oikein tehdä? Kieltää nämä kaikki? Gervais ihmettelee.

Gervaisin mukaan kaikilla on oikeus olla loukkaantuneita ja ärsyyntyä ja hänellä on puolestaan oikeus ärsyttää. Hän ei kuitenkaan aktiivisesti yritä koko ajan loukata ihmisiä.

- Se olisi moukkamaista, merkityksetöntä ja itse asiassa aivan liian helppoa.

Ricky Gervais aiheutti kohun tammikuussa juonnettuaan Golden Globe -gaalaa. Hän haukkui gaalassa humoristiseen sävyyn useita näyttelijöitä. Hän muun muassa heitti gaalassa, että kyseessä on kovan juhlinnan ja juomisen ilta, tai kuten Charlie Sheen kutsuu: aamiainen. Jotkut tahot pitivät vitsien tasoa ala-arvoisena ja hyväksymättöminä.

Kilpailut

Uusimmat