Aamulehti kuvitteellisen Jon Cederbergin kohusta: Anteeksi! Meitä on huijattu

26.08.2011 18:48 -

Aamulehti pyytää anteeksi verkkosivullaan tänään otsikoihin noussutta kohua, jonka mukaan lehden mielipidepalstalle olisi lipsahtanut kuvitteellisen Jon Cederberg -henkilön Blockfest-tapahtumaa koskeva kirjoitus.

Tiistain Aamulehden Lukijalta-mielipidepalstalla oli mukana Jon Cederberg -nimisen kirjoittajan mielipide, jossa arvosteltiin viime viikonloppuna Tampereella pidetyn Blockfestin aiheuttamia meluhaittoja. Pian kuitenkin selvisi, että kyseisen nimistä henkilöä ole olemassa

Aamulehden verkkotoimituksen vetäjä Seppo Roth kirjoittaa nyt lehden nettisivulla, että Lukijalta-palstalle on päässyt vahingossa läpi kirjoitus, jonka kirjoittaja Jon Cederbergiä ei kuitenkaan ole olemassa.

- Jon Cederbergin kirjoittama mielipide, jossa paheksuttiin Blockfestin meluhaittoja, julkaistiin tiistain lehdessä normaalin prosessin jälkeen. Samasta aiheesta tuli muutama muukin kirjoitus, mutta julkaistavaksi valittiin tämä, koska se oli ihan asiallisesti muotoiltu.

- Ja jos tekstin kirjoittanut henkilö antaa uskottavan nimen ja mukana on uskottavat yhteystiedot, niin luotamme niihin. Tämän mielipiteen kirjoittaja ei siis jostain syystä halunnut esiintyä nimellään, oli keksinyt kiertotien - ja tekeytyi "Jon Cederberg" -nimiseksi henkilöksi.

Julkisuudessa on hiljattain käyty Aamulehden ja Blockfestin välistä vastakkainasettelua siitä, josko lehden uutisointi tapahtumasta ja siihen liittyvistä levottomuuksista ollut paikkansa pitävää. Aamulehden vastaavan päätoimittaja Jouko Jokisen tilanne on valitettava.

- Blockfestin järjestäjät välittävät meistä nyt jostain syystä virheellistä ja vahingoittavaa tietoa julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa.

Blockfestin edustajat vuorostaan ilmoittivat aiemmin tänään lähetetyssä tiedotteessa, etteivät he ole enää ole olleet yhteyksissä Aamulehtiin jupakan tiimoilta

Kilpailut

Uusimmat