Madventures-seikkailijat: Maailma on pienentynyt

16.12.2011 12:15 - Eeva Rajala

Kymmenen vuoden reissaamisen jälkeen Madventures-seikkailijat Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff ovat huomanneet, miten maailma on vuosien saatossa pienentynyt.

Milonoff kertoo Voicelle, miten ensimmäisillä reissuilla Intiassa 90-luvun puolivälissä oli oikeasti valovuosien päässä muista. Silloin ei vielä ollut internetiä tai kännykkää, mikä teki maailmasta suuremman.

- Nyt, kun pystyt mistä tahansa viidakosta ottamaan yhteyttä ja kysellä mikä meininki, maailma on pienentynyt ihan käsittämättömällä tavalla, Milonoff kertoo.

Rantalan mukaan samalla kun maailma on pienentynyt, se on kuitenkin matkaajan näkövinkkelistä myös syventynyt. Samalla matkaaja oppii kohteista enemmän.

- Kun maailma pienenee, se pakottaa seikkailijan menemään entistä syvemmälle. Se on mahtavaa, kun oppii itsekin koko ajan lisää, Rantala sanoo.

Rantala kertoo vertauksen turistista, joka tulee tutustumaan esimerkiksi Helsinkiin: jos turisti, joka tulee kaupunkiin ja jää pyörimään Senaatintorin ympäristöön tai Esplanadin puistoon, hän ei näe oikeasta Helsingistä yhtään mitään.

- Heti jos se menee vähän syvemmälle, niin jo alkaa löytyä kaikkea jännää, mielenkiintoista, eksoottista ja mieleen jäävää, Rantala jatkaa.

Madventures-miehet julkaisivat hiljattain järkälemäisen Mad World - Seikkailijan Atlas -teoksen, josta arvostelun voit lukea täältä!

Kilpailut

Uusimmat