Madventures-seikkailijat muistelevat koskettavimpia matkakohteita

21.12.2011 14:45 - Eeva Rajala

Madventures-seikkailijat Tuomas "Tunna" Milonoff ja Riku Rantala ovat matkoillaan käyneet koskettavissa ja pysähdyttävissäkin paikoissa. Miehet kertovat Voicelle, mitkä kohteet ovat olleet rankimpia.

- Ainakin itselle tulee mieleen kaksi eri paikkaa. Sekä Filippiinien pääkaupungissa Manilassa että Kambodzan pääkaupungissa Phnom Penhissä. Olemme tehneet juttua ihmisistä, jotka elättävät itsensä kaatopaikalla. He ovat köyhimmistä köyhimmät, jotka sitten joutuvat kirjaimellisesti jätteestä kaivamaan sen oman elantonsa, ja se on käsittämätöntä, Rantala muistelee Voicelle.

Rantalan mukaan näiden ihmisten elinolosuhteet ovat hirveät. On laajoja alueita, valtavia jätevuoria, jotka haisevat, ja lapset joutuvat elämään siellä koko ajan.

- Se on täysin epäinhimillistä ja on käsittämätöntä, miten sellaista annetaan tapahtua. Tuollaiset asiat ovat todella häpeäpilkku koko ihmiskunnalle, Rantala jatkaa vakavana.

Milonoff muistelee, että yksi pysäyttävimmistä paikoista hänelle on ollut Prypjatin aavekaupunki Kiovan alueella Ukrainan pohjoisosassa. Se oli 50 000 ihmisen kaupunki kolme kilometriä Tsherbobylistä, mutta kaupunki evakuoitiin tyhjäksi viikossa ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen.

- Kun Tshernobyl pamahti, sinne jäi kaikki niille sijoilleen. Siellä on monia kouluja, päiväkoteja, sairaaloita, uimahalleja eikä yhtään ihmistä seuraavaan 600 - 900 vuoteen. Se on niin pelottava muistomerkki, että sinne pitäisi jokaisen mennä katsomaan, mitä oikeasti voi tapahtua, Milonoff selventää.

Lisää Rikun ja Tunnan mietteitä vakavistakin maailman asioista löytyy miesten uudesta matkakirjasta Madventures - seikkailijan atlas.

Kilpailut

Uusimmat