Sandra Bullock havittelee toista Oscaria?

04.01.2012 15:15 -

Yksi kevään mielenkiintoisimmista ensi-illoista on varmasti Sandra Bullockin tähdittämä Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä -elokuva. Koskettava elokuva kertoo vaimosta ja pojasta, jotka jäävät suremaan, kun perheen isä kuolee WTC:n terrori-iskussa. Bullock ja elokuvan muut pääosanesittäjät kertoivat joulukuun alussa Amerikassa ensi-iltansa saaneesta elokuvasta CBS Newsin haastattelussa.

Helmikuussa Suomessa ensi-iltaan tuleva elokuva on Bullockin ensimmäinen roolityö viime vuoden hektisen kevään jälkeen. Maaliskuussa näyttelijätär palkittiin viimein Oscarilla ja alkuvuodesta Bullockista tuli äiti hänen adoptoituaan Louis-pojan.

Vaikka elokuvaa ei huomioitu yhdelläkään Golden Globe -ehdokkuudella, kriitikot uskovat tunteita herättävän elokuvan kuitenkin olevan merkittävä kilpailija helmikuisessa Oscar-gaalassa.

Tarinan keskiössä ovat nuoren pojan kokemukset ja hänen suhtautumisensa menetykseen ja suruun. 14-vuotias Thomas Horn näyttelee Oskaria, joka surunsa ohella etsii vielä yhteyttä isäänsä. Oskar on nimittäin vakuuttunut että isä on piilottanut hänelle viestin ja alkaa etsiä New Yorkista lukkoa, johon hänen isänsä jättämä avain sopii. Horn kertoo roolin saaneen hänet ymmärtämään mitä ihmiset todella kokivat syyskuun yhdentenätoista.


- Toivon että jokainen, joka on käynyt tämän surun läpi, arvostaa tätä elokuvaa, Horn sanoo.


Elokuvassa mukana oleva Tom Hanks näyttelee terrori-iskussa kuolevaa isää. Elokuvan ohjanneen Stephen Daldryn suurin haaste olikin löytää juuri oikea näyttelijä näyttelemään Hanksin poikaa.


- Emme uskoneet elokuvan tekemisen kannattavan, ellemme löytäisi oikeaa poikaa. Sitten löysimme Thomaksen ja päätimme yrittää, ohjaaja kertoo.

Katso CBS Newsin kooste tähtien haastatteluista

Kilpailut

Uusimmat