Onko tässä maailman typerin elokuvatrendi?

03.04.2012 16:15 - Eeva Rajala

Elokuvatrendit saapuvat yleensä sykleissä. Jos tehdään yksi katastrofielokuva, sitä seuraa monta katastrofielokuvaa. Nyt on kenties syntymässä uusi trendi – ainakin Yhdysvalloissa.

Uudessa elokuvatrendissä pääasiana on Washingtonissa sijaitseva Valkoinen talo, sillä Hollywoodissa on nyt tekeillä kaksi elokuvaa, jotka kummatkin liittyvät Valkoiseen taloon. 

Saksalaisohjaaja Roland Emmerich räjäytti jo kerran Valkoisen talon elokuvassaan Independence Day - Maailmojen sota. Nyt hän on tekemässä kenties samaa temppua elokuvassa White House Down. Indiewire-elokuvablogin mukaan Emmerich neuvottelee parhaillaan elokuvan ohjauksesta.

Kyseessä on kovan luokan satsaus, sillä Sony on hankkinut elokuvan käsikirjoituksen 3 miljoonalla dollarilla eli noin 2,3 miljoonalla eurolla. Käsikirjoitus pidetään visusti salassa, mutta elokuvablogin mukaan elokuvan tarina keskittyy puolisotilaallisen joukon hyökkäykseen Valkoiseen taloon. Kyseessä on todennäköisesti joukko terroristeja.

Elokuvaa kuvataan myös Die Hard- ja Air Force One -elokuvien risteytykseksi. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tekeillä oleva Valkoiseen taloon sijoittuva toimintaelokuva. Juuri julkistettiin, että Gerard Butler tähdittää Olympus Has Fallen -elokuvaa, jossa Valkoisen talon turvallisuus on myös uhattuna. Aika näyttää, kuka pelastaa maapallon Emmerichin ohjaamassa White House Downissa.

Yhdysvaltain ulkopuolella saatetaan ilkkua elokuville, jotka ovat liian jenkkikeskeisiä, missä presidentistä tulee toimintasankari ja missä Yhdysvaltain lippu liehuu joka kohtauksessa. Voi olla, että näiden elokuvien kohdalla tapahtuu sama asia.

Lähde: Indiewire

Kilpailut

Uusimmat