IL: Tuttu tv-kasvo sairastui vakavasti

07.06.2012 07:45 - Eeva Rajala

Olet mitä syöt -televisio-ohjelmasta tuttu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on saanut keväällä vihdoin diagnoosin häntä vuosia jatkuneisiin kipuihin, kertoo Iltalehti.

Jatkuva väsymys ja kipuilu olivat fibromyalgiaa. Kyseessä on hermostosairaus, jossa keskeistä on krooninen kipu. Partanen oli osannut epäillä sairautta jo pitkään ja uumoileekin, että sairaus on voinut olla hänellä on teini-iästä lähtien.

- Diagnoosin kautta annan enemmän itselleni anteeksi sitä, että kaikkina päivinä en jaksa niin hyvin. Juuri tänään on sellainen olo, että en herää koko päivänä, Partanen kertoo.

Sairaus rajoittaa Partasen elämää sekä lomalla että arkielämässä. Tämä harmittaa naista, sillä muuten hän olisi oman kuvailunsa mukaan tehotäti. Hänen mukaansa on vaikeaa hyväksyä, ettei jaksa tehdä kaikkea mitä haluaa.

Ravitsemusterapeutti yritti aiemmin hoitaa tautia trisyklisillä masennuslääkkeillä, mutta ne väsyttivät liikaa. Nyt Partanen käy LPG-hoidoissa, missä imurullausmenetelmää käytetään eri pehmytkudoskipuoireissa.

- Se pistää nestekierron liikkeelle, ja nyt kipuja onkin ollut vähemmän, Hän iloitsee.

Fibromyalgian toteamiseksi ei ole mitään laboratoriokoetta. Diagnoosi perustuu tyypillisiin oireisiin ja siihen, ettei muita sairauksia löydy oireiden aiheuttajaksi.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat