Kotimaisen elokuvan kesä 2012 - katso trailerit

05.07.2012 14:15 - Senni Loikala

Tänä kesänä saa ensi-iltansa kolme kotimaista elokuvaa, jotka yhdessä luovat elokuvien ystäville monipuolisen leffapaketin.

Ensi-ilta leffoina nähdään trilleriä, draamakomediaa ja road movieta. Tässä ovat kesän tulevat kotimaiset elokuvat:

Ja saapuu oikea yö on Jyri Kähösen pitkän fiktioelokuvan esikoisohjaus, joka saa ensi-iltansa ensi viikon perjantaina 13. heinäkuuta. Kyseessä on trilleri, jossa tuore tyttöystävä Veera (Jemina Sillanpää) pyytää poikaystäväänsä Sakaria (Jarkko Niemi) auttamaan häntä murhaamaan isänsä. Kun Sakarin perhe pitää Veeraa unelmatyttöystävänä, syntyy draamallisesti kiinnostava ristiriita, ja Veeran julma pyyntö sysää jännitystarinan käyntiin. Isän roolissa nähdään näyttelijäkonkari Martti Suosalo.

Miss Farkku-Suomi on Matti Kinnusen ohjaama draamakomedia, joka vaikuttaa kevyelle hyvänmielen elokuvalle, jossa silti on hyvin intensiivinen 70-luvun Ouluun sijoittuva tunnelma. Pääparivaljakkona on 17-vuotiaat Välde (Mikko Neuvonen) ja Sasu (Elias Gould). Pojat haluavat vetää kännit ja saada luokan kauneimman mimmin eli Piken (Sanni Kurkisuo) huomion. Välde ja Sasu pistävät pystyyn Torttu-nimisen underground-bändin, ja pian Pike voittaa kauneuskilpailun ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi.

Tarina kertoo itsensä etsimisestä nuorena, kun rauhallinen ja yksinäinen Välde muuttuu siten, että hän esiintyy Tortun riveissä suurille yleisöille. Miss Farkku-Suomi tulee leffateattereihin 3. elokuuta.

Tie pohjoiseen on Mika Kaurismäen ohjaama road movie -elokuva, jonka ensi-ilta on 24. elokuuta. Tarinan päähenkilö Timo (Samuli Edelmann) löytää tuikitavallisena päivänä kotioveltaan yllätyksen: lähes koko elämän kateissa olleen isänsä, Leon (Vesa-Matti Loiri). Isä ja poika ottavat auton alleen ja lähtevät tien päälle kohti Pohjois-Suomea. Matkan aikana Timo ja Leo käsittelevät menneisyyttään ja kohtaavat mitä erilaisempia henkilöitä road movielle tyypilliseen tapaan. 

Lähde: Elokuvauutiset

Kilpailut

Uusimmat