Oscar-palkintoja kahmineesta elokuvasta jatko-osa

25.09.2012 13:45 - Eeva Rajala

Kuninkaan puhe -elokuva on saamassa jatkoa. 

The Sun -lehden mukaan Oscar-palkinnon roolistaan saanut Colin Firth olisi palaamassa änkyttävän kuninkaan Yrjö VI:n rooliin.

Geoffrey Rushin kerrotaan myös palaavan puheterapeutin rooliinsa. Vaikka puheterapeutti on mukana myös toisessa elokuvassa, jatko-osassa ei keskitytä kuninkaan puheongelmiin. Lehden lähteen mukaan elokuvassa keskitytään kuningasperheen edesottamuksiin sota-aikana. Elokuvassa vertaillaan, miten sota vaikuttaa kuningasperheeseen ja miten taas tavalliseen perheeseen puheterapeutin elämää seuratessa.

Elokuvan roolivalinnoista ei ole kuitenkin ilmoitettu virallisesti. Lähteen mukaan elokuvan suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa, mutta kaikki ovat jo innoissaan suunnittelemassa asioita. Lähde kertoo myös, että ohjaaja Tom Hooper sekä näyttelijä Helena Bonham-Carter saattavat myös palata tutun tarinan pariin.

Kassamagneettinakin toiminut Kuninkaan puhe voitti viime vuonna neljä Osar-palkintoa: parhaan elokuvan, ohjaajan, käsikirjoituksen ja parhaan miespääosaesittäjän palkinnot.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat