IS: Suomalaisohjaaja puolustelee elokuvaansa - rankka raiskauskohtaus poistettu

31.10.2012 07:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Eero Aho kertoi eilisen Ilta-Sanomissa, miten raskaalta oli kuvata muun muassa raiskauskohtausta uudessa 8-pallo-elokuvassa. Tämän päivän Ilta-Sanomissa elokuvan ohjaaja puolustelee elokuvaansa.

Marko Kilven rikosromaaniin Elävien kirjoissa perustuva elokuva käsittelee huumemaailmaa ja poliisien työtä. Eero Ahon roolihenkilö on raakalaismainen mies, joka tapaa pitkästä aikaa entisen tyttöystävänsä. Aho kertoi eilisessä lehdessä, ettei se ole omalle psyykelle hyväksi, kun näyttelee neljä tuntia raiskaavansa naista. Aho oli omien sanojensa mukaan mustissa ajatuksissa jatkuvasti, eikä hyvää löytynyt mistään.

Lehden tavoittama ohjaaja Aku Louhimies kertoo, että näyttelijän kuvailema kohtaus on todennäköisesti poistettu lopullisesta elokuvasta.

- Tosin en ole aivan varma, mitä kohtausta Aho tarkoitti...Eero todennäköisesti puhuu kohtauksista, joita on leikattu pois lopullisesta versiosta, Louhimies kertoo.

Louhimies painottaa, ettei osaa vielä sanoa, mitkä kohtaukset jäävät varmuudella pois lopullisesta versiosta, sillä elokuva on vielä leikkausvaiheessa. Kohtausten poistaminen ei kuitenkaan johdu siitä, että ne olisivat olleet liian raakoja.

- Kyseessä on ennen kaikkea selviytymistarina, ja minua kiinnostaa ensisijaisesti rakkaus. Toki aiheet voivat olla raskaitakin, vaikka puhutaan riippuvuudesta ja rakkaudesta. Mielestäni elokuva ei ole kovin rankka, Louhimies jatkaa.

Aho kertoi eilen myös pohtineensa kollegoiden kanssa ammattiavun pyytämistä rankkojen roolien vuoksi. Louhimies tyytyy sanomaan lyhyesti:

- Jos joillakin näyttelijöillä on joitakin omia ongelmia, niin aina kannattaa pyytää apua.

Louhimies ohjaama 8-pallo saa ensi-iltansa 22. helmikuuta. Ahon lisäksi elokuvassa näyttelevät Jessica Grabowsky, Mikko Leppilampi ja Pirkka-Pekka Petelius. Katso traileri alta:

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat