IS: Apulanta-rumpali jätti alkoholin 19-vuotiaana: En ole katunut

18.03.2013 10:45 - Eeva Rajala

Ilta-Sanomat kampanjoi ihmisten alkoholinkäytön vähentämiseksi. Muun muassa Apulannan rumpali Sipe Santapukki kertoo lehdelle, miten alkoholi jäi jo vuosia sitten.

Nykyään 35-vuotias Santapukki on tähän mennessä kiertänyt keikkalavoja reilut 20 vuotta ja alkoholi vei Santapukki mukanaan hetkeksi.

- Tämä voi kuulostaa pikkuvanhalta, mutta tein 19-vuotiaana elämäntaparemontin. Jätin silloin lihan ja alkoholin ja aloin liikkua ahkerasti...Meni vuosi, ja päätin jatkaa. Sitten kun kaksi vuotta oli mennyt, hiffasin, että tämä on mun tie. Enkä ole katunut, rumpali kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Santapukki on huomannut, että juomattomuutta joutuu joskus selittelemään. Hänestä enemmän selitystä kuitenkin kaipaa se, jos juo humaltumistarkoituksessa kolme kertaa viikossa.

Alkoholin on jättänyt myös muun muassa manageri Tommi Liimatainen, joka kertoo raitistumisensa olleen ennaltaehkäisevä toimenpide. Alkoholistiperheen lapsi vertaa geenejään satasen pikamatkan hallitsijaan.

- Minulla oli samanlaiset geenit alkoholismiin kuin Usain Boltilla satasen juoksuun. Jos minunkin geenini olisivat olleet sataselle, Bolt olisi pian ollut rinnallani paperia, Liimatainen veistelee lehdessä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat