Dancing on Ice -kisaaja Kari Salmelainen: Kiloja on karissut

14.09.2013 14:15 - Katariina Näreaho

Julkkisten taitoja koetellaan jälleen tänä syksynä, tällä kertaa jäällä. Syyskuun lopussa nähdään kymmenen tuttua kasvoa taitoluistimet jalassa ja yksi heistä on legendaarinen Kari Salmelainen.

Syyskuun 28. päivä alkava Dancing on Ice on kuin kuin Tanssii tähtien kanssa, mutta taidonnäytteet tapahtuvat jäällä. Huippuvalmentajien opastuksella kymmenen julkkista ottaa mittaa toisistaan, ja yksi kisaajista on Napakymppi-ohjelman Kari Salmelainen. Mutta kuinka mies saatiin houkuteltua taitoluistelukilpailuun mukaan?

- Tämä oli tällänen hauska tilaisuus kokeilla, että vieläkö tässä iässä pysyy luistimilla pystyssä, kun edellisestä kerrasta on 25 vuotta, Salmelainen kertoo, ja lisää, että tuontatoyhtiö sai houkutella häntä jonkin verran, ennen kuin lopulta suostui mukaan.

- Rouvani kanssa sitten mietittiin, että kun on tullut vähän painoa, niin jos sitä saisi kiloja vähän pois. Rouva ehdotti, että treenaisin jotain muutakin golfin lisäksi.

Salmelaisella on kokemusta kyllä luistelusta, mutta vain jääkiekkoluistimista. Kun jalkaan vedetään taitoluistimet, täytyy luistelu opetella uusiksi.

- Minä olen pelannut pikkupoikana hokkareilla lätkää. Ja nyt kun jalkaan vedetään luistimet, joissa on piikit, se on aivan erilainen kokemus. Tasapainoa haetaan edelleen, Salmelainen kertoo parin viikon luisteluharjoittelun jälkeen.

Harjoituksia on takana nyt parikymmentä tuntia ja tuloksiakin alkaa näkyä. Salmelaiselta on karissut kiloja keskimäärin kilo viikossa.

- Kymmenen tuntia jumppaa viikossa ja aivan uusia liikesarjoja, joita ei ennen ole tehnyt. Jalat ja selkä on kipeänä. Mutta nyt kun tätä on pari viikkoa treenattu, niin ei tunnu enää yhtään niin pahalta.

Dancing on Ice -ohjelma alkaa Nelosella 28. syyskuuta. Salmelaisen lisäksi ohjelmassa kisaavat muun muassa Sara Chafak, Sauli Koskinen, Arttu Wiskari ja Satu Taiveaho.

Kilpailut

Uusimmat