U2:n Helsingin-keikoista kaikkien aikojen suurimmat lipputulot Suomessa

24.08.2010 12:47 -

Viime perjantaina ja lauantaina Helsingin Olympiastadionin täyttänyt U2 keräsi Suomen historian suurimmat lipputulot.

Yhtään tämän tarkemmin ei Live Nation Finlandin parin päivän päästä sapattivapaalle jäävä promoottori Risto Juvonen suostu asiaa Voicelle kommentoimaan, mutta matematiikka on selvä.

- Ihmisiä oli enemmän kuin Madonnassa, silloin ne tulotkin tuppaavat kasvamaan, joten kyllä se varmasti oli suurin, Juvonen kertoo puhelimitse Voicelle.

Tarkkoja summia tai edes lipun keskihintaa ei siis tuoda julkisuuteen. Viime vuodelta U2:n ennätyksiä rikkoneen 360-kiertueen tarkkoja myyntilukuja kuitenkin löytyy yllin kyllin. Wikipediaan on kerätty kaikkien niiden keikkojen lipputulot, jotka Billboard-sivusto on saanut Live Nationilta.

Ullevin stadionilla Göteborgissa kahden keikan yhteisyleisömäärä oli 119 000 ihmistä, ja tuloiksi 9 300 000, Ranskassa Nizzan stadionilla yhden keikan ja 55 000 ihmisen tuloksi tuli 5 miljoonaa euroa. Lukuja tarkastelemalla voi päätellä Helsingin keikkojen tulojen liikkuvan hieman yli 8 miljoonassa eurossa, kun ihmisiä oli kumpanakin päivänä yli 50 000 - perjantaina 53 000 ja lauantaina hieman vähemmän.

Suomen-keikkojen lipputulot pystyy näin arvioimaan ainakin suunnilleen oikean kokoluokkaan. Oheismyynnin tuloista tai tulonjaosta bändin ja järjestäjän kesken tämä ei kuitenkaan kerro mitään. Ilmaista 120 rekan kyydissä liikkuvan lavan siirtely ympäri maailmaa ei varmasti ole, joten kulujakin syntyy bändille reippaasti.

Lipputulojen lähde: Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat