Kaikki artikkelit

Moni nainen käyttää hormonaalista ehkäisyä, mutta onko vuosikausien jatkuvalla käytöllä haittavaikutuksia?
Varsinkin naisilla, joilla on pahat PMS-oireet, hormonaalisesta ehkäisystä luopuminen voi aiheuttaa suuria mielialanvaihteluita.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että hormonaalisen ehkäisyn käyttäjillä riski sairastua rintasyöpään kasvaa huomattavasti.
Tutkijat uskovat, että kierukan tuottama immuunivaste auttaa taistelussa papilloomavirusta vastaan, joka voi johtaa syöpään.
Pelko ehkäisypillereiden yhteydestä kohonneeseen syöpäriskiin on lähes turha. Näin ainakin, mikäli tuoretta yliopiston tekemää tutkimusta on uskominen.
Tutkimuksen mukaan monet naiset eivät tahdo käyttää ehkäisypillereitä yleisen sivuvaikutuksen takia.
Tutkimukseen osallistui yli 900 parisuhteessa elävää henkilöä.
Miehille tarkoitettu ehkäisypilleri lamaannuttaa sperman siten, etteivät siittiöt pysty uimaan.
Tutkimuksen mukaan riskit koskevat kaikkien hormonaalisten ehkäisymenetelmien käyttäjiä.
Uuden tutkimuksen mukaan e-pillereillä on myös hyviä sivuvaikutuksia, jotka saattavat rohkaista yhä useampia naisia kokeilemaan suosittua ehkäisymenetelmää.
Ehkäisypillereiden lopettaminen on naisen keholle suuri muutos, joka voi aiheuttaa kuukautisten epäsäännöllistymisen lisäksi myös muita ikäviä oireita.
Jopa yksi kolmesta naisesta sairastaa elämänsä aikana hiivatulehduksen.
Monet tulevat raskaaksi pian ehkäisyn lopetettuaan ja jotkut jopa ehkäisykuurin aikana. Tutkimus selvitti, onko naisilla tällöin syytä huolestua sikiön terveydestä.
Toisille naisista hormonaalinen ehkäisy aiheuttaa niin suuria sivuoireita, että elämästä tulee merkittävästi helpompaa ilman hormonaalista ehkäisyä.
Yhdistelmähormoniehkäisyllä tiedetään olevan monia terveyshyötyjä. Hormonaalisessa ehkäisyssä on kuitenkin kyse lääkkeestä, eikä se välttämättä aina sovi kaikille.
Tutkijoiden mukaan esimerkiksi Yasmin-pillereiden syöminen saattaa voimaannuttaa naisten miehisiä ominaisuuksia.