Kuva: Fotolia

Yliopiston ohjeistus suututtaa netissä: Naisille avonainen kaula-aukko valmistujaisjuhliin

01.06.2017 13:45 - Senja Rapila

Belgialainen yliopisto sai tuntea nahoissaan sosiaalisen median voiman, kun se neuvoi naisopiskelijoitaan valmistujaispukeutumisessa.

Eräs belgialainen yliopisto on saanut sosiaalisen median raivon valtaan näin valmistujaisten tienoilla. Hiljattain sosiaaliseen mediaan ilmestyi nimittäin kuvakaappaus sähköpostista, jonka Université libre de Bruxelles oli lähettänyt valmistuville oppilaille. 

Viestistä kuohuttavan teki se, että siinä valmistuvia naisia kehotetaan pukeutumaan paljastavasti. Mashable-sivusto käänsi pienen pätkän lähetetystä sähköpostista ja se kuuluu näin:

"Muodollisten syiden vuoksi on suositeltavaa, että nuoret naiset käyttävät mekkoja tai hameita, joissa on avoin kaula-aukko, ja että miehet käyttävät pukua."

Kirjeessä kuitenkin summataan lopuksi, että naisille pukeutumiskoodi ei ole pakollinen. Silti sähköposti on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Jo seuraavana päivänä yliopiston virallisilla sivuilla kommentoitiin tapahtunutta ja pahoiteltiin lähetettyä ohjeistusta. Yliopisto julkaisi myös omilla Facebook-sivuillaan pahoitteluviestin. Ilmi ei kuitenkaan käynyt kuka oli alkuperäisen ohjeen kirjoittanut.

Vaikka viestiä pahoiteltiin, monet olivat vielä senkin jälkeen tyytymättömiä yliopiston toimintaan. Netissä julkaistujen anteeksipyyntöjen alla on Mashable-sivuston mukaan satoja kommentteja, joissa syytetään yliopistoa seksismistä ja kyseenalaistetaan sitä, miksi opiskelijoiden tulisi näyttää rintakehänsä valmistujaisissa.

Onko yliopiston pyyntö sinun mielestäsi epäsovelias vai ymmärrettävä? Voit katsoa kuvakaappauksen sähköpostista alapuolelta.

Lähde: Mashable

Lue myös: Meikillä aikaansaatu muodonmuutos herätti hurjan someraivon: "Mitä oikein ajattelit?"

Lue myös: Farkkumekko aiheuttaa hämmennystä netissä - maksaisitko sinä tästä yli 400 euroa?

Lue myös: Pariskunnan hääkuvasta löytyi härski yllätys - katso otos

Kilpailut

Uusimmat