Kuva: Shutterstock

Jenny lopetti sokeristen herkkujen syömisen töissä - huomasi muutoksen jo viikon jälkeen

22.03.2019 14:15 - Katariina Auvinen

Nainen pidättäytyi neljä viikkoa sokerisista herkuista työpaikallaan.

Monilla työpaikoilla ilmestyy houkutuksia ruokailutilaan, kun ihmiset tuovat pullaa tai kotona ylijäämiksi jääneitä suklaita töihin. Iltapäivän puolella monet eivät muista syödä välipalaa, joten herkut alkavat houkutella entistä enemmän ja makeannälkä iskee. 

Jenny Hollanderille tilanne oli tuttu. Marie Clairen toimittajana toimiva Hollander päätti tehdä asialle tiukan stopin ja lopettaa sokeristen herkkujen syömisen työpäivänsä aikana. Hän huomasi muutoksia jo ensimmäisen viikon jälkeen omassa olotilassaan ja jaksamisessaan.

"Tiesin, että en pystyisi olemaan kokonaan ilman sokerisia herkkuja, joten päätin rajata sen niin, että työpaikallani pysyisin erossa makeisista ja muista." 

Hollander pelkäsi, että ensimmäinen viikko tulisi olemaan pahin. Hän kuitenkin huomasi, että alku sujui yllättävän kivuttomasti. Nainen otti töihin mukaan välipalaksi hedelmiä ja kreikkalaista maustamatonta jogurttia. 

"Olin niin yllättynyt, että perjantaina minusta tuntui siltä, että söin mielummin jogurtin kuin suklaapalan." 

Toinen viikko oli toisaalta jo helpompi. Nainen huomasi suunnittelevansa päivänsä paremmin jopa syömisten puolesta. Hänestä tuntui, että kiljuva nälkä ei päässyt yllättämään. 

"Huomasin, ettei minulle tullut hirvittävää tarvetta syödä makeaa, koska verensokerini pysyi tasaisena." 

Hänen ei tehnyt edes kotona mieli syödä herkkuja. Vaikka Hollander mietti, että hän aloittaisi tiukan kuntokuurin terveellisen syömisen lisäksi, se ei kuitenkaan toteutunut. 

"Vaikka liikuntasuoritukseni olivat jääneet hyvin vähäisiksi, tunsin silti olevani paljon energisempi kuin ennen. Aloin jopa himoita terveellisiä välipaloja kuten jogurttia tai kuivattuja omenoita. Saatoin kotona avata kakkulaatikon, mutten halunnut syödä sitä, koska minun ei tehnyt ollenkaan mieli." 

Neljän viikon jälkeen hän oli tyytyväinen kokeiluunsa, muttei voinut vannoa, että hän luopuisi kokonaan sokerista. 

Lue myös: Kehosi kertoo, jos syöt liikaa sokeria - huomioi pienet vinkit

Lue myös: Haluatko pitää ihosi nuorekkaana? Lopeta sokerin syöminen heti

Lähde: Marie Claire 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat