Kuva: VR

Pysy tarkkana, jos suunnittelet junamatkaa - lakko uhkaa seisauttaa kaiken junaliikenteen

28.02.2023 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Neuvottelut jatkuvat, joten lakon toteutuminen ei ole vielä varmaa.

VR kertoo tiedotteessaan, että varautuu alan mahdollisiin lakkoihin, jotka toteutuessaan seisauttaisivat koko junaliikenteen.

Jo ennen mahdollista lakkoa muutoksia liikennöintiin tuo kuitenkin veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka voi aiheuttaa peruutuksia ja viivästyksiä liikennöintiin 1. maaliskuuta alkaen. Sen sijaan koko junaliikennettä uhkaavat lakkovaroitukset kohdistuvat tällä hetkellä ajankohtiin 6.–10.3. ja 13.–17.3.

VR kuitenkin muistuttaa, että jo varatuille lipuille ei ainakaan vielä tarvitse tehdä mitään, sillä lakko ei ole toistaiseksi toteutunut. Mikäli oma varaus peruuntuu, voi hyvitystä kuitenkin hakea VR:n sivuilta. Myös VR:n intresseissä on, että neuvottelut tuottaisivat tulosta ja lakkoon ei tarvitsisi mennä.

"Toivomme tietenkin, että tilanteeseen löytyisi ratkaisu ennen mahdollisen lakon alkamista, sillä lakko vaikuttaisi niin monen matkustajan arkeen ja lomasuunnitelmiin sekä tavaraliikenteen kuljetuksiin", kommentoi tiedotteessa VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

Lue myös: VR toteutti asiakkaiden kauan kaipaaman toiveen - koskee lipunmyyntiä

Kilpailut

Uusimmat