Ennätyshyppy puhuttaa – mistä tavis voisi saada samanlaisen tunteen? Tässä vastaus

15.10.2012 18:45 - Eeva Rajala

Tänään on työpaikkojen kahvipöydissä käyty läpi muun muassa itävaltalaisen base-hyppääjä Felix Baumgartnerin eilisen uhkarohkeaa ennätyshyppyä. Suomalainen ammattivuorikiipeilijä Veikka Gustafsson osaa kertoa, mitä tavishenkilön kannattaa kokeilla kiksien saamiseksi. 

Gustafssonin mukaan Baumgartnerin ennätyshypyssä oli kyse nimenomaan tunteesta. Mies löytää heti kaksi syytä siihen, miksi ihmiset tekevät tällaisia uhkarohkeitakin tempauksia.

- Yksi syy on varmasti se, että osa meistä on sellaisia, jotka kaipaavat enemmän jännitystä ja tämäntyyppisiä haasteita. Toinen syy on yhtä arkinen kuin mitä moni kokee matkalla aamulla töihin, eli jotainhan tässä pitää jokaisen yrittää tehdä: Jotkut tekevät tuollaisia juttuja työkseen, Gustafsson kertoo Voicen aamulähetyksessä.

On mahdotonta analysoida, millaisia tuntemuksia Baumgartnerilla oli, kun hän matkasi ylös avaruuden laidalle ja tiputtautui sieltä takaisin alas. Tunnelmat olivat kuitenkin varmasti enemmän katossa kuin maassa. Mutta mitä tavallinen suomalainen voi tehdä, että saa samanlaisia "kiksejä" kuin Baumgartner sai hypystään?

- En nyt tiedä samanlaisia, mutta menee vaikka kokemattomana karhujahtiin, niin siihenhän liittyy riskejä. Jos haluaa säväreitä ja hyvää fiilistä, niin menee vaikka mereen tähän aikaan vuodesta uimaan ja nousee ylös. Käy kastautumassa, niin tulee hyvät fiilikset. En tiedä, tuleeko samanlaiset kuin Felixillä, mutta ainakin on hyvä meininki, Gustafsson pohtii.

Ei kyllä välttämättä tule samanlaisia tuntemuksia, mutta kannattaa varmasti kokeilla, jos etsii elämäänsä lisää tiukkoja tilanteita. Baumgartner varmasti innostaa monia omalla tempauksellaan kokeilemaan rajojaan ja rohkeuttaan. Kannattaa tosin muistaa, ettei aina tarvitse lähteä hyppimään vuorilta tai avaruudesta: joskus pienetkin muutokset omassa elämässä vaativat rohkeutta ja kasvattavat ihmistä.

Katso vielä Baumgartnerin eilinen huikea suoritus:

Kilpailut

Uusimmat