Miksi isä osti neljävuotiaalle pojalleen mekon? Koskettava tositarina leviää netissä

01.06.2014 20:15 - Senni Loikala

Kirjailija Yuvi Zalkow toivoi tyttöä, mutta saikin pojan. Nyt perheen tarina lapsen sukupuolisesta moninaisuudesta koskettaa monia.

Kun kirjailija Yuvi Zalkow ohittaa kadulla mekkoon ja korkokenkiin pukeutuneen naisen neljävuotiaan poikansa seurassa, pysähtyy poika katsomaan ihastuneena perään. Kyse ei ole kukista ja mehiläisistä. Poika voi sanoa pitävänsä naisen kampauksesta tai mekon punaisesta väristä, mutta totuus on pintaa syvemmällä. Sisältä hän nimittäin tietää itsekin olevansa tyttö.

Vanhemmat toivoivat tyttöä

Zalkowin vaimon vielä odottaessa perheen esikoista, pariskunta haaveili tyttövauvasta. Tieto lapsen sukupuolesta oli tahtomatta niin kova sokki Zalkowille, että hän myöntää toivoneensa tuolloin jopa keskenmenoa. 

Zalkow muisti ikävät kokemukset lapsuudestaan, kun pojat kiusasivat häntä koulussa. Tulisiko omasta lapsesta samanlainen kuin kiusaajista?

Synnytyksessä pelot unohtuivat. Zalkow ymmärsi, että tärkein asia oli pitää lapsesta huolta. Lapsen sukupuolella ei enää ollut väliä.

Miehen tielle

Lapsen kasvaessa kävi selväksi, ettei hän sopinut perinteiseen poikien muottiin. Nuket ja My Little Ponyt olivat hänen lempilelujaan. Poika rakasti pinkkejä sandaaleita ja violettia kynsilakkaa.

Vaikka Zalkow ei kokenut itsekään olevansa tavallisen maskuulinen mies, hän tunsi tarvetta ohjata poikaansa miehen tielle. Kirjailija oli valmis heittäytymään poikansa vuoksi urheilun maailmaan, vaikka ei tiennyt siitä mitään.

Eräänä yönä Zalkow muutti käsitystään. Poika pyysi isää näyttelemään latinolaisamerikkalaisen Go, Diego, Go! -animaation erästä miespuolista hahmoa. Lapsi tahtoi itse leikkiä olevansa isän esittämän hahmon sisko ja pisti huivin päähänsä osoittaakseen, että pystyy olemaan tyttö.

Kun Zalkow ymmärsi poikansa riemun ja onnen, kun tämä sai eläytyä leikeissään tytöksi, alkoi hän hyväksyä asian. Elämäähän se vain oli.

Isä ja poika mekko-ostoksilla

Eräänä päivänä, kun Zalkow haki poikansa päiväkodista, hänellä oli lapselleen kerrottavaa. Pojan istuessa isänsä olkapäillä, sai tämä kuulla pääsevänsä mekko-ostoksille. "Tahdon mekon nyt heti", poika vastasi ja painoi käsiään tiukemmin isää vasten.

Tyttöjen vaateosastolla poika käyttäytyi kuin paikka olisi vanha tuttu. Hän valitsi kaksi vaaleanpunaista näyttävää mekkoa, joissa oli kukkia. Kun eräs pikkutyttö näki tilanteen, kysyi tämä äidiltään, miksi tuo poika katsoo tyttöjen vaatteita. Tytön ihmetys herätti isän suojeluvaiston, ja oli kuin hän olisi tahtonut puristaa poikansa kättä tiukemmin.

Kotona isä auttoi poikaansa pukeutumaan mekkoon. Kun poika asteli olohuoneessa päällään prinsessamekko, oli tilanne eri kuin koskaan ennen. Ratkaisu tuntui oikealta, sillä olihan lapsi kertonut usein toiveestaan, että olisi syntynyt tytöksi.

Entä jos tilanne olisi toisinpäin? Uutisoimme aiemmin transsukupuolisesta rokkarista, jota parhaiten ymmärtää hänen neljävuotias tyttärensä. Pääset juttuun täältä.

Lähde: Medium

Kilpailut

Uusimmat