Transsukupuolisen rokkarin paras ymmärtäjä on neljävuotias tytär

02.05.2014 18:45 - Senni Loikala

Against Me! -yhtyeen Laura Jane Grace kertoo, miten hänen tyttärensä leikkikaverit suhtautuvat transsukupuoliseen vanhempaan leikkikentällä.

Punk rock -yhtyeen Against Me! laulaja Laura Jane Grace, 33, ilmoitti sukupuolenkorjausprosessistaan vuonna 2012. Nyt mediatalo AOL on tekemässä Gracen matkasta miehestä naiseksi reality-televisiosarjan, So Much More. Sarja tulee ensi-iltaan myöhemmin tänä vuonna Amerikassa.

New York Post -lehden mukaan Grace on saanut tukea prosessiinsa faneiltaan ja hän on yhä läheisissä väleissä äitinsä kanssa. Myös Gracen vaimo hyväksyi kumppaninsa transsukupuolisuuden, mutta pariskunta on myöhemmin päätynyt eroon. Suhteen isäänsä Grace on kuitenkin joutunut menettämään. 

Kaikista parhaiten Gracen sukupuoli-identiteetin on hyväksynyt hänen neljävuotias Evelyn-tytär.

- Hän (Evelyn) tietää, että olen yhä hänen vanhempansa ja se on ainoa asia, jolla todella on merkitystä, kertoo Grace.

Joskus, kun Grace on leikkipaikoilla tyttärensä kanssa, lapset tulevat kysymään onko Grace tyttö vai poika. Muusikko kertoo vastaavansa kysymyksiin suoraan ja rehellisesti, jolloin lapset hyväksyvät asian ja menevät takaisin leikkimään.

Julkaisimme aiemmin videon, jossa Aasian ja Tyynenmeren alueella asuvat transsukupuoliset ihmiset kertovat yhteiskunnassa kohtaamistaan ongelmista. Pääset juttuun täältä.

Katso alta tuore makupala sarjasta:

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat