Perjantairesepti Fazerilta: Sitruuna-valkosuklaa-vadelmajuustokakku on kahvipöydän kuningatar

20.06.2014 11:15 - Heli Thoren

Täyteläinen kakku saa mukavaa happamuutta ranskankermalisukkeesta.

Sitruuna-valkosuklaa-vadelmajuustokakku

175 g Kaurakeksejä

50 g voita sulatettuna

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

300 g ranskankermaa

200 g Fazer Lemon valkoinen -leivontasuklaata

200 g tuoreita vadelmia (pakastekin käy)

Koristeluun:

2 dl ranskankermaa

1 tl sokeria

1 tl vaniljasokeria

200 g tuoreita vadelmia

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai blenderissä hienoksi. Sekoita keksijauheen joukkoon sulatettu voi. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa noin 20 minuuttia.

2. Sulata sitruuna-valkosuklaa pakkauksen ohjeen mukaan esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on sileää.

3. Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi täytteeseen vadelmat.

4. Lusikoi täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Paista kakkua 160-asteisessa uunissa keskitasolla 1h 40 min - 2 tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku kokonaan ja anna sen vielä tekeytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

5. Mausta ranskankerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Viimeistele kakun pinta ranskankermalla ja tuoreilla vadelmilla.


Katso kaikki Perjantaireseptit täällä.

Kilpailut

Uusimmat