Pursuavatko kaappisi turhaa tavaraa? Katso helppo muistilista karsimiseen

01.07.2014 09:55 - Laura Sulkava

Komeroihin ja kellariin kasautuu paljon tavaraa, joita ajattelet ehkä tarvitsevasi tulevaisuudessa. Vanhat meikit ja rikkoutunut elektroniikka esimerkiksi vievät vain turhaa tilaa.

Vaatteiden, urheilutavaroiden ja keittiövälineiden lisäksi kaappeihin jää paljon tavaraa, joiden ajattelee olevan tärkeää tulevaisuudessa. Tunteita herättävät muistot tai vanhentuneet meikkipurkit jäävät helposti lojumaan laatikkoon, kun kaappeja tyhjentää.

Perinteisten karsimiskohteiden lisäksi alla on listattuna muutamia ajattelemisen aiheita.

1. "Tämä on joskus vielä arvokas"

On harvoja asioita joiden arvo oikeasti kasvaa ajan myötä. Kotia ei kannata täyttää turhilla tavaroilla, vaan käydä raa'asti läpi, millä tulee oikeasti olemaan arvoa.

Arvokkaalta tuntuvia tavaroita voi yrittää kaupata netissä tai kirpparilla. Loput voi kylmästi lajitella jätteisiin.

2. Elektroniikkavarasto

Rikkinäiset kännykät, johdot, tietokoneet sekä muut elektroniikkatavarat vievät paljon tilaa ja ovat täysin turhia säilyttää. Kierrättämällä oikein vanhat romusi teet hyvän teon: nykypäivänä lähes kaikki osat voidaan käyttää uudestaan!

Katso lisää kierrätyksestä  ja sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kirrätyksestä.

3. Tunteita herättävä krääsä

Vanhat lentoliput, hääkutsut sekä lapsuuden pääsiäismunayllätykset tuovat mieleen romanttisen ajatuksen, kuinka tulevaisuudessa niitä käy läpi lasten kanssa tai muistelee omassa rauhassa takan äärellä. Oikeasti, kuinka usein olet kaivanut liput ja laput esiin? Tuletko ikinä niitä katsomaankaan? Jos et ole tähän mennessä kaivannut tärkeältä tuntuneita muistojasi, todennäköisesti et tule niitä kaipaamaan tulevaisuudessakaan.

4. Vanha kosmetiikka

Vanha kosmetiikka haisee pahalle ja sillä ei tee mitään. Kivalta näyttävä huulikiiltopakkaus ei tuo elämääsi mitään lisää, jos sitä ei voi edes käyttää enää.

Rasvat, meikit ja hajuvedet menevät ajan mittaan huonoksi. Ne myös vievät julmetun paljon kaappitilaa, joten kylmällä kädellä kaikki ylimääräinen kannattaa lajitella kierrätykseen ja roskakoriin.

5. Lasten vaatteet ja tavarat

Etenkin siinä vaiheessa, kun lapset ovat vanhempia, kannattaa käydä vanhat lasten tavarat läpi. Prosessi saattaa tuntua hankalalta, koska karsimisessa tulee mieleen paljon muistoja, ja ajanjakso on ollut tunteikas elämänvaihe.

On ehkä mukava pitää muistona yksittäisiä pieniä vaatteita tai lapsen lempilelu, mutta loput voi joko lahjoittaa tuttavien perheille, hyväntekeväisyyteen tai myydä kirpputorilla.

6. Paperipinot

Tarvitseeko tätä edes selventää? Vanhat koulupaperit, laskut, lehdet sekä muut nykyään vanhat ja turhat paperit painavat paljon ja vievät suunnattoman määrän tilaa.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat