8 asiaa, joita yhdenkään 30 vuotta täyttäneen kotoa ei saisi löytyä

26.08.2014 11:05 - Karoliina Kotala

Asiantuntijat listasivat huonekalut ja esineet, joista yli 30-vuotiaan aikuisen tulisi jo luopua. Löytyykö sinun kotoasi esimerkiksi...

1. Futoni

Iän myötä sängyn tulisi olla pehmeä, kertoo sisustussuunnittelija Jonathan Adler. Futon ei myöskään ole visuaalisesti usein yhtä toimiva kuin "oikea" sänky.


2. Julisteet

Aikuisen ihmisen kotona julisteet ovat kauniisti kehyksissä eikä teipattuna seinille, kertoo suunnittelija Nicole Gibbons.


3. Liian pienet matot

Paljaat lattiat ja pienen pienet matot ovat huono yhdistelmä. Sijoita siis näyttävään ja tarpeeksi isoon mattoon.


4. Huono päiväpeitto

Olipa ikäsi mikä tahansa, sijoita kauniiseen päiväpeittoon, joka sitoo makuuhuoneesi ilmeen yhteen. Luota laadukkaisiin materiaaleihin ja neutraaleihin kuoseihin. Muista myös petata vuoteesi joka päivä.


5. Muoviastiat

Sijoita kauniisiin astioihin, sillä muoviastiat kuuluvat korkeintaan grillibileisiin.


6. Tehosteseinä

Tehosteseinät olivat kovassa huudossa pitkään ja niitä löytyykin monesta kodista. Asiantuntijoiden mukaan yksi värikäs seinä asunnossa kuitenkin tekee tilalle enemmänkin hallaa ja sen rinnalle löytyy monta hyvää vaihtoehtoa, kuten kaunis tapetti.


7. Shottilasikokoelma

Vaikka olisitkin kerännyt vuosien rantalomilta ja bilereissuilta mukaasi erikoisia shottilaseja, on kokoelma syytä laittaa jo pois näkyviltä. Ne kun sopivat paremmin opiskelija-asuntolaan kuin aikuisen ihmisen kotiin.


8. Tekokukat

Vaikka et olisikaan varsinainen viherpeukalo, tekokasvit vain ovat turhia ja huonon näköisiä. Valitse sen sijaan helppohoitoisia kasveja, jotka eivät vaadi kummoista hoitoa, mutta näyttävät kauniilta.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat