Onko jo lasten aika? 10 merkkiä, joista tiedät ettet ole vielä valmis vanhemmaksi

27.08.2014 11:31 - Katariina Näreaho

Moni haaveilee perheen perustamisesta, toisia pelkkä aiheesta puhuminenkin ahdistaa. Mistä sitten tietää, että vielä ei ole lasten aika?

Jossakin vaiheessa elämää ihmisen biologinen kello alkaa tikittää. Toisilla se käy kovempaa kuin toisilla , jotkut eivät kuule tikitystä lainkaan.

Mistä sitten tietää, että on valmis äidiksi tai isäksi? Kysymys käy varmasti monen mielessä, eikä yhtä oikeaa vastausta ole. Metro-sivusto kuitenkin listasi merkkejä, jotka viestivät siitä, että ihminen ei ainakaan vielä ole valmis perheen perustamiseen. Vaikka listaus on tehty pilke silmäkulmassa, piilee sen takana varmasti jonkinlainen totuuden siemen.

10 merkkiä, joista tiedät, ettet ole vielä valmis hankkimaan lapsia

1. Googlen hakuhistoriastasi löytyvät seuraavanlaiset haut: Olenko valmis äidiksi / isäksi? Milloin on hyvä aika hankkia lapsi? Jos olet niin epävarma, että joudut turvautumaan Google-hakuun asiassa, on todennäköistä, että vielä ei ole oikea aika.

2. Olet viimeisten kuukausien aikana hukannut kännipäissäsi puhelimesi, lompakkosi ja ihmisarvosi... Jos et vielä tiedä omaa rajaasi alkoholin käytössä ja kosteat illat riistäytyvät usein käsistä, ei ehkä ole hyvä aika ottaa vastuuta lapsesta.

3. Kun kumppanisi kommentit liittyvät vähänkin lapsiin, vaihdat puheenaihetta.

4. Julkisella paikalla imettävät äidit tekevät olosi kiusalliseksi. Et oikein tiedä, miten sinun tulisi reagoida ja minne katsoa.

5. Rahankäyttösi on huoletonta. Shoppailet kenkiä ja vaatteita, etkä saa maksettua luottokorttilaskuasi kokonaan pois, sillä seuraavassa kuussa mielesi tekee jo uutta kenkäparia. Kuinka ihmeessä pystyisit maksamaan kaikki lastentarvikkeet, -vaatteet ja pienokaisen ruoat?

6. Asunnostasi ei löydy tilaa lapselle, sillä nurkat pursuavat uusia ja vanhoja vaatteita, vanhoja tavaroita ja papereita, joita et tunnesyistä viitsi heittää pois. Minne muka pinnasänky ja vauvan hoitopöytä mahtuisivat?

7. Viimeksi kun valmistit itsellesi ruokaa, annos koostui juustonaksuista ja donitseista. Toisin sanoen "kaikkea sitä, mitä kasvava lapsi tarvitsee" - vaiko sittenkään?

8. Haaveilet täydellisestä irtiotosta. Irtisanot työsi ja asuntosi ja myyt kaiken. Lopun omaisuutesi käytät lentolippuun ja suuntaat reppureissulle kaukomaille.

9. Et ole kuullutkaan limatulpasta.

10. Viimeisenä ja tärkeimpänä: sinusta ei vielä tunnu, että olisit valmis. Mielesi päällä ovat suunnitelmat ja haaveet menestyvän työuran rakentamisesta tai matkustelusta.

Lue myös: Nykyään miehet haluavat perustaa perheen ennen naisia

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat