Perjantairesepti: Viikonloppuaamun herkku - banaani-hunajapannukakut

07.03.2014 11:15 - Heli Thoren

Muussattu banaani tekee amerikkalaistyyppisistä pannukakuista täyteläisiä ja maukkaita.

Banaani-hunajapannukakut

noin 25 pientä pannukakkua tai 15 suurempaa


3 munaa

3 rkl juoksevaa hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

2,5 dl kevytmaitoa

2 dl kermaviiliä

50 g voita sulatettuna

1 banaani


1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maitoa ja jauhoja taikinaan vuorotellen. Valuta hunaja mukaan ja sekoita.

3. Muussaa banaani ja sekoita se taikinaan. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita pannaritaikina tasaiseksi.

4. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia ennen paistamista. Paista pannukakut esimerkiksi blini- tai lettupannulla voin kanssa. Nauti kakut banaaniviipaleiden ja vaahterasiirapin kanssa. Jos haluat herkutella, vispaa kermaa kylkeen.



Kilpailut

Uusimmat