Kuva: Fotolia

Roomassa astui voimaan uusi laki: Turistien suosimasta tavasta jopa 240 euron sakot

14.06.2017 13:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Uuden lain tarkoituksena on suojella yli 40 kuuluisaa suihkulähdettä Roomassa.

Italiassa ollaan hiljalleen rajoittamassa turistien käytöstä ja tekemisiä historiallisten kohteiden suojelemiseksi. Hiljattain muun muassa kerrottiin, että Venetsiaan on suunnitteilla kaupunkivero suuren turistimäärän vuoksi. Nyt kerrotaan, että myös Rooma on ottanut käyttöönsä uudenlaisen lain, jolla rajoitetaan turistien tekemisiä.

Nyt Rooman kaupunginjohtaja Virginia Raggi on allekirjoittanut uuden lain, jonka tarkoituksena on suojella yli 40 kuuluisaa suihkulähdettä Roomassa

Kaupungissa ollaan tällä hetkellä hyvin huolissaan muun muassa Rooman ikonisesta Trevi-suihkulähteestä. Pelätään, että turistit onnistuvat tuhoamaan ja likaamaan suihkulähteen, kun he syövät ja ruokailevat sen läheisyydessä. Uuden lain mukaan suihkulähteiden lähellä ei saa syödä eikä juoda.

Suihkulähteiden reunoilla ei saa myöskään istua, eikä niiden päälle saa kiivetä. Myös kylpeminen ja käveleminen suihkulähteissä on laissa kiellettyä. Myös lemmikin päästäminen suihkulähteeseen on lain vastaista.

Turistit heittelevät myös kolikoita suihkulähteisiin ympäri maailman toiveiden perässä, mutta nyt Roomassa kolikoiden heittäminen suihkulähtesiin voi aiheuttaa jopa 240 euron sakon.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Huolehdi pienen lapsen turvallisuudesta lentokoneessa - yksi tärkeä asia yli muiden

Lue myös: Asiat, jotka ovat vanhempiensa kanssa matkustaneille tuttuja - nyt saa nauraa

Lue myös: Edessä lomamatka? Katso mitä lentokoneruokaa kannattaa syödä

Kilpailut

Uusimmat