Kuva: Shutterstock

Rooman viranomaiset asettivat turisteille tukun sääntöjä - rikkomisesta jopa 400 euron sakko

15.06.2019 13:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi yläosattomissa käyskenteleminen on kielletty.

Italian Rooma on yksi suomalaisten luottolomakohteista. Rooma on täynnä italialaista kulttuuria, hyvää ruokaa ja shoppailupaikkoja. Turismi on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi, joten kaupunginvaltuusto on asettanut sinne matkustaville uusia sääntöjä. 

Esimerkiksi turistit eivät saa kulkea yläosattomissa julkisilla paikoilla. Tämä koskee niin miehiä kuin naisia. Sen lisäksi Espanjalaisilla portailla ei saa turisteilla olla vedettäviä matkalaukkuja mukana. Tämä koskee myös paikallisia. 

Ehkä erikoisin sääntö kuitenkin on, että sottainen syöminen on kielletty. Tällä halutaan varmistaa, etteivät ihmiset sotke ympäristöään ja roskaa samalla. Kuitenkaan sottaisia ruokia ei ole eritelty, joten se on viranomaisten harkinnassa, mikä lasketaan sottaiseksi syömiseksi. 

Sen lisäksi rakkauslukkojen kiinnittäminen siltoihin ja muihin monumentteihin on kielletty. Jos lisäksi mieli tekee maistaa vettä suihkulähteestä, huulet eivät saa osua metalliosaan, josta vettä suihkuaa. 

Rooma pormestari Virginia Raggi kertoo, että Rooma on aina avoinna turisteille, mutta he eivät suvaitse huonoa käytöstä. Tästä syystä poliisi voi sakottaa turisteja, jos he kävelevät esimerkiksi yläosattomissa kaupungilla. 

Sakko voi olla jopa 450 euroa. 

Lue myös: Tiedätkö, missä saat oluen noin 1,5 eurolla? Halvimmat Euroopan maat listattiin

Lue myös: Valitse lomalentosi oikein - tiedätkö, mitä eroa on suoralla ja non-stop -lennolla?

Lähde: Independent 

Kilpailut

Uusimmat