Koska ollaan perillä? 5 hauskaa peliä lasten kanssa autoiluun

26.03.2014 17:45 - Heli Thoren

Joskus autossa istuminen voi tuntua tylsältä. Onneksi aikaa voi kuluttaa autossa myös yhteisiä matkapelejä pelaten.

- Äitiiii, koska ollaan perillä?

Kävikö teilläkin niin, että tuo tuttu lause raikasi takapenkiltä jo, kun kurvasitte kotikadultanne valtatielle? Lasten kanssa autoillessa ovat hauskat puuhat paikallaan. Kokosimme yhteen viisi kivaa matkapeliä:

1. Väripeli

Valitkaa jokainen oma väri. Kun valitun värinen auto tulee tiellä vastaan, sen värin valinnut saa pisteen. Erotuomarina toimii auton kuski, joka näkee eri menopelien sävyt parhaiten.

2. Auton merkkipeli

Merkkipelissä täytyy tunnistaa vastaan ajavien autojen merkit. Se, kuka kiljaisee merkin ensimmäisenä, saa pisteen. Jälleen erotuomarina toimii auton kuski.

3. Aakkospeli

Valitkaa yhdessä kirjain. Miettikää sitten kukin vuorollaan sillä kirjaimella alkavia sanoja. Se, kuka ei keksi, putoaa pois pelistä. Yhden kirjaimen kanssa jatketaan niin kauan, että vain yksi jää jäljelle ja sitten keksitään uusi kirjain. Se kuka keksii sanoja pisimpään saa pisteen.

4. Eläinpeli

Tämä peli toimii, kun kurvataan maaseudulla. Bongatkaa auton ikkunasta eläimiä. Kun näette eläimen, pitää matkia tuon eläimen ääntä. Kaikki ne, jotka osaavat matkia nähtyä eläintä, saavat pisteen. Tämä peli sopii myös perheen pienimmille.

5. Laiva on lastattu

Perinteinen laiva on lastattu -peli jaksaa viihdyttää edelleen. Valitkaa yhdessä aihe: vaikkapa karkit. Sitten jokainen vuorollaan sanoo: Laiva on lastattu... lakuilla. Peliä jatketaan niin kauan, että kukaan ei enää keksi lisää karkkeja. Sitten aihetta vaihdetaan ja aloitetaan alusta.

Kilpailut

Uusimmat