IVANAhelsinki esitteli kevätkokoelmansa New Yorkin muotiviikoilla

19.09.2011 08:15 -

Paola Suhosen luotsaama IVANAhelsinki on noussut viime vuosina yhdeksi suomalaisen muodin suurimmaksi vientitoivoksi. IVANAhelsinki esitteli menneellä viikolla ainoana suomalaisena tulevan kevään 2012 kokoelmansa New Yorkin muotiviikoilla.

Ja miltä se sitten näytti? Kevätkokoelma on saanut nimekseen Indian Summer, joka antaakin osviittaa malliston teemasta: lavalle marssitettiin mekkopainotteinen mallistollinen etnoprinttejä moderneissa tribaalitunnelmissa. Mekot ovat joko maksimittaisia ja kapeita, tai rentoja a-linjaisia kolttuja väljillä, vajaamittaisilla hihoilla. Housut ja shortsit ovat korkeavyötäröisiä, ommeltu vaaleaksi haalistuneesta denimistä ja muistuttavat vahvasti 70-luvusta.

Värimaailmassa pääpaino on maanläheisissä punaisen, oranssin ja keltaisen sävyissä, joita kirkkaat siniset ja vihreät terästävät. Tuttuun IVANAhelsinki-tyyliin mukana on runsaasti printtejä etnisistä ja graafisista vaaleisiin ja retrohenkisiin. Kokonaisuus oli rennosti hippihenkinen vahvoilla intiaanivaikutteilla höyhenprinteistä unisieppareihin.

Mallit olivat saaneet kasvoilleen näyttävät mustat tribaalimaalaukset, jotka yllättävää kyllä sopivat hyvin mallistoon eivätkä vieneet huomiota itse vaatteilta. Hiukset oli sidottu nahkanaruilla korkeiksi keoiksi ja nutturoiksi.

Malliston lookbook-kuvia löytyy IVANAhelsingin sivuilta. Katso myös video alla!

Kilpailut

Uusimmat