6 asiaa, joita et tiennyt parfyymistasi

29.08.2014 09:59 - Linda Arponen

Tiesitkö, että sama hajuvesi voi tuoksua erilaiselta ihmisestä riippuen?

Kukapa ei haluaisi tuoksua hyvältä? Parfyymeista on tullut niin suuri osa arkipäiväämme, että saatamme tuntea olomme jopa alastomaksi ilman sitä.

Hajuvesiin liittyy myös useita faktoja, jotka saattavat yllättää. Ohessa on listattuna kuusi tällaista asiaa.

Iho tulee kosteuttaa ennen hajuvettä

Ennen kuin suihkautat parfyymia ihollesi, levitä kyseiselle alueelle kunnolla kosteusvoidetta. Hajuvesi leviää paremmin kosteutetulla iholla ja tuoksuu myös pidempään.

Hajuvettä ei kannata laittaa hiuksiin

Monet suihkuttelevat parfyymia myös hiuksiinsa varmistaakseen, että muut todella haistavat tuoksun. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä monet hajuvedet sisältävät alkoholia, joka voi kuivattaa hiuksia.

Voit maksimoida parfyymin tuoksua

Hajuvettä ei kannata suihkia kaikkialle, vaan ainoastaan tiettyihin kehon osiin. Nämä kohdat ovat sellaisia, joissa verisuonet ovat lähimpänä ihoa. Nämä kohdat säteilevät lämpöä ja auttavat samalla tuoksua leviämään iholtasi ilmaan. Pidennä parfyymipullosi elinikää ja suihkauta tuoksua vain ranteiden sisäosiin, niskaan, korvalehtien taakse ja kyynärtaipeisiin.

Sama parfyymi voi tuoksua erilaiselta kahdella eri ihmisellä

Kun parfyymia suihkauttaa iholle, sekoittuu se ihon omien hajujen kanssa. Hiki, ympäristö ja jopa ruokavalio voivat vaikuttaa paljonkin siihen, miltä hajuvetesi tuoksuu. Näin ollen sama tuoksu voi myös olla eri hajuinen toisella ihmisellä.

Hajuvesi voi vaikuttaa mielialaan

Tutkimusten mukaan hajuvesisuihkaus voi kohottaa mielialaa. Jos olet esimerkiksi stressaantunut, voi laventelin tuoksu rauhoittaa. Jos taas olet väsynyt, sitrushedelmien tuoksut voivat herättää aistisi.

Miesten hajuvedet eivät ole vain miehille

Naiset ostavat itselleen kolmasosan miesten hajustetuotteista. Naisten ja miesten hajuvesissä ei todellisuudessa ole kovin paljon eroja, kyse on lähinnä siitä, miten tuoksut on esitelty ostajille.

Lue pidempi lista täältä.

Olemme kertoneet aiemmin, miten päästä eroon liiasta parfyymista iholla. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat