Pidä tuoksu yllä pidempään – 10 nokkelaa parfyyminiksiä

02.01.2015 19:15 - Linda Arponen

Hajuvedestä saa kaiken irti, kunhan tietää oikeat keinot.

Laadukkaat hajuvedet voivat maksaa sen verran paljon, että niiden toivoisi säilyvän mahdollisimman pitkään ja tuoksuvan hyvältä. Seuraavien vinkkien avulla voit tehostaa parfyyminkäyttöäsi:

1. Jos haluat parfyymisi säilyvän pidempään, älä säilytä sitä kylpyhuoneessa tai muussa kosteassa ja lämpimässä paikassa. Lämpö, valo ja kosteus pilaavat hajuvettä ja huonontavat sen laatua. Säilytä hajuvettä mieluummin viileässä ja kuivassa paikassa.

2. Ennen kuin suihkutat hajuvettä, hiero alle vaseliinia tai hajusteetonta kosteusvoidetta. Näin tuoksu kestää pidempään kuin kuivalla iholla.

3. Suihkuta hajuvettä heti suihkun jälkeen, ennen kuin laitat vaatteet päälle. Kostea iho pitää tuoksun yllä pidempään. Tällä tavalla parfyymi ei myöskään sotke vaatteita tai koruja.

4. Älä hiero ranteita yhteen sen jälkeen, kun olet suihkuttanut niihin hajuvettä. Tällä tavalla haju vain häviää nopeammin.

5. Suihkuta parfyymia tiettyihin kehon lämpimiin kohtiin. Tällaisia ovat ranteet, kyynärtaipeet, niska, vyötärö, polvitaipeet, nilkat ja pohkeet. Näissä tuoksu kestää pidempään. Valitse näistä kohdista pari, älä kuitenkaan kaikkia. Nämä lämpimät alueet auttavat tuoksua leviämään koko kehoon. Nilkoista ja pohkeista tuoksu lisäksi voi nousta ylöspäin pitkin päivää.

6. Jos haluat tuoksua vain kevyesti itseesi, suihkauta sitä ilmaan ja kävele sen jälkeen hitaasti sumun lävitse. Tällä tavalla tuoksu leviää tasaisesti kehoon eikä ole liian voimakas.

7. Alkoholipitoista parfyymia ei pidä suihkuttaa suoraan hiuksiin, sillä ne voivat kuivua. Suihkauta tuoksua mieluummin hiusharjaan ennen harjausta. Näin hiukset saavat kevyesti tuoksua ja säilyvät ehjinä.

8. Kaada viimeiset hajuvesitipat hajusteettoman kosteusvoiteen sekaan, jotta mitään ei mene hukkaan.

9. Jos haluat tietää, miltä testaamasi hajuvesi todella tuoksuu, odota, että se kuivuu ihollesi ennen kuin haistat sitä. Tuoksun päällimmäiset kerrokset katoavat kuivuessaan, joten todellisen tuoksun tuntee vasta parin minuutin päästä.

10. Suihkauta vanupuikkoihin hajuvettä ja laita ne uudelleensuljettavaan muovipussiin. Laita pussi käsilaukkuusi, josta voit napata puikon päivän aikana, mikäli mielit lisätuoksua. On paljon helpompaa kantaa mukana vanupuikkoja kuin kokonaista pulloa.

Olemme kertoneet aiemmin, miten liiasta hajuvedestä iholla voi päästä eroon. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat