Kuva: Yle / Mona Salminen

YleX: Blind Channelin viisubiisillä oli alun perin raflaavampi nimi - olisiko ollut jo liikaa?

11.03.2021 12:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Yhtyeen solisti Joel Hokka kertoo YleX:n Katri Norrlinille, että bändi tajusi demonimen olevan jo liikaa.

Suomen euroviisuedustaja vuosimallia 2021 on Blind Channel -yhtye kappaleella Dark Side. Yhtye sai huiman yleisöäänipotin Uuden musiikin kilpailun finaalissa, ja tämän siivittämänä se lähtee tavoittelemaan viisumenestystä Alankomaihin Rotterdamiin toukokuussa.

Nyt yhtyeen toinen solisti Joel Hokka on paljastanut YleX:n Katri Norrlinin YouTube-haastattelussa, että alun perin demovaiheessa Dark Sidella oli aivan toinen nimi.

- Biisin ensimmäinen demonimi oli Sex and the Suicide. Se oli tosi pitkään sillä nimellä, Hokka kertoo.

Suomennettuna nimi on Seksi ja itsemurha.

- Se meinattiin jopa oikeasti tehdä sen nimiseksi biisiksi. Sen tarkoitus oli kertoa kaikista elämän varjopuolista niin kuin se nytkin periaatteessa kertoo. Sitten me hiffasimme, että se on vähän liikaa se nimi. Siinä on kaksi aika raffia asiaa, Hokka sanoo YleX:lle.

Kappaleen lopullisessa versiossakin viitataan itsetuhoisuuteen. Kertosäkeen sanoitukset ”like the 27 club, headshot, we don’t wanna grow up” viittaavat niin sanottuun 27-klubiin, eli taiteilijoihin, jotka ovat monesti oman käden kautta kuolleet 27-vuotiaina. Sanoitusten soveliaisuudesta on herännyt keskustelua, joka nostettiin esiin myös Voice.fi:n arviossa kappaleesta.

YleX:n videon Blind Channelista pääset katsomaan alta tai tästä linkistä. Joel Hokan haastattelu nähdään videon loppupuolella.

Yhtye on kertonut tiedotteessa, että Dark Side on pimeydessä olevien bileiden soundtrack.

- Me halutaan näyttää, että vaikka elämä olisi synkempää ja rajumpaa, niin voit silti pitää hauskaa. Tämä kappale on kaikille niille, jotka tuntee ulkopuolisuutta ja riittämättömyyttä, joiden on joskus tehnyt mieli nostaa keskarit pystyyn ja huutaa, yhtye kertoo.

Lue myös: Saiko Blind Channel haastajan Euroviisuihin? Italian edustusbändi sai vertailut ryöpsähtämään

Lue myös: Blind Channel tuo raskaan rockin takaisin UMK:hon: "Tässä genressä pesemme Ruotsilla lattiaa"

Lähde: YleX: Katri Norrlin -YouTube-kanava

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat