Kuva: AOP

Ensin Gasellien keikalla oli 7 ihmistä, nyt vessassakaan ei saa istua rauhassa: "Mikään ei tullut yhdessä yössä"

29.05.2023 21:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Gasellit on pitänyt yhtä yli 14 vuotta.

Gasellit ovat tehneet yhteistä matkaa bändinä jo yli 14 vuoden ajan. Matka yhdeksi Suomen suosituimmista yhtyeistä on ollut pitkä, sillä alkuaikoina keikoille saattoi eksyä kourallinen ihmisiä. Radio Novan haastattelussa yhtyeen jäsenet Hätä-Miikka eli Miikka Niiranen, Päkä eli Pekka Salminen, Thube eli Tuomas Pietikäinen ja MusaJusa eli Jussi Mikkonen muistelevat, kuinka alkuaikoina intopiukeina menivät keikalle ja vastassa oli rehellisesti ehkä seitsemän henkeä.

Sittemmin yhtyettä on viety kovaa vauhtia, on tullut Emma-palkintoja ja täyteen ammuttuja festarikeikkoja. Gasellit pohtivat haastattelussa sen olevan hyvä asia, ettei menestys tullut heille yhtään nopeammin. He uskovat, että nuorempina kova keikkatahti ja juhlinta olisivat helposti vieneet mukanaan.

- Ollaan tehty tätä uraa pitkän kaavan mukaan, mikään ei ole tullut yhdessä yössä tai helpolla. Jos olisi heti ekana vuonna tullut satumainen menestys ja Suomen isoin biisi, kuka tietää oltaisiinko tässä pisteessä. Rauhallinen vauhti on sopinut meille paremmin, Pietikäinen kuvailee.

- Oltiin kuitenkin tosi nuoria tyyppejä ja juhliminen oli tärkeä motiivi keikoille menemiseen. Jos oltaisiin heti alussa alettu painaa 120 keikan vuosia, joita meillä on ollut hurjimmillaan, en tiedä, kuinka monta olisi enää hengissä tästä porukasta, Niiranen naurahtaa.

Keikoilla bailattiin, mutta aluksi jopa haastattelujen antaminenkin oli niin jännittävää muusikoille, että he yrittivät hillitä jännitystään alkoholin voimin. Kaverukset kuitenkin vakuuttavat istuvansa Radio Novan haastattelussa nyt vesiselvinä.

- Monta vuotta meitä jännitti niin paljon, että ennen radiohaastatteluja piti vetää pohjat alle, Salminen paljastaa.

Faneja vessakopissa

Nykyään meno on alkuvuosiin verrattuna varsin toinen ja Gasellit tunnistetaan julkisuudessakin. Niiranen muistelee, että yhdellä keikalla on saanut faneja seurakseen vessakoppiin asti. Niiranen muisteli lukeneensa Juice Leskisen elämäkerrasta sattumuksen, jossa fanit tulivat huutelemaan idolilleen jopa vessakopin seinien ali tai yli, yht'äkkiä hän löysikin itsensä täysin vastaavanlaisesta tilanteesta.

- Juice Leskinen sanoi, että siinä vaiheessa alkoi julkisuus ketuttaa, kun jengi tuli wc-kopin ylä- ja alapuolelta huutelemaan terkkuja ja biisitoiveita. Olin Oulussa bändin kanssa keikalla, menin tuttuun tapaan vessaan jännittämään keikkaa ja ukot seisovat pöntöillä huutelemassa, että "Hätis on paskalla täällä! Kuullaanko tänään 'Jäniksen vuosi?'" Suhtauduin siihen huumorilla ja kysyin, saanko ensin hoitaa asiani, voidaan sitten jutella tuossa lavuaarilla. Siellä kundit odottivat mua ja haastattelu jatkui, Niiranen nauraa. 

Koko Gasellien haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Gasellit esiintyy kesäkuussa Radio Nova festivaaleilla, lipunmyyntiin pääset tästä. Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Yle: Yksi puheenaihe sytytti Gasellit-yhtyeen välille niin rajun riidan, että tuolitkin lähtivät lentoon

Lue myös: Päkän debyyttialbumi kertoo tarinoita menestyksestä - "Mulla on ollut vahva epäonnistumisen pelko"

Lue myös: Korona sai Gasellitkin pysähtymään - "Voiko tämän kaiken menettää yhtäkkiä?"

Kilpailut

Uusimmat