Alkanut konserttikesä huolestuttaa Yhdysvalloissa – tähtiartistienkin keikkailu vastatuulessa.

20.06.2010 15:13 -

Yhdysvalloissa on kesän alettua jouduttu kovan paikan eteen. Lukuisten nimekkäiden artistien keikoille on myyty niin huonosti lippuja, että monet tähdet ovat joutuneet perumaan jopa kokonaisia kiertueita.

Billboard-sivu kertoo, että esimerkiksi Christina Aguilera, The Eagles, Rhianna, John Mayer ja Limp Bizkit ovat peruneet konserttejaan. Myös monet normaalisti kiitettäviä yleisömääriä keräävät Yhdysvaltoja kiertävät festivaalit ovat joutuneet toteamaan huonon lippumenekin. Alalla on kuvailtu tilanteen olevan keskinkertainen, mutta onpa kesän tilanteen esitetty olevan jopa täysi katastrofi.

Yhtenä keskeisenä syynä surkeaan tilanteeseen on artistien kiivas keikkailutahti. Kun levy-myynnistä saavat tulot ovat romahtaneet, tilannetta pyritään korjaamaan ahkeralla keikkailulla. Tämä taas vuorostaan väistämättä verottaa konserttiyleisöä, sillä ihmisillä ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa lippuja lukuisiin eri konsertteihin. Monet tähdet ovat myös kiertäneet lähiaikoina niin ahkerasti, ettei faneilla ole tarvetta nähdä suosikkiaan lukuisia kertoja lyhyen ajan sisällä.

Kaikkien artistien keikkailu ei kuitenkaan ole vastatuulessa, sillä esimerkiksi Lady Gagan, Justin Bieberin, Black Eyed Peasin ja Bon Jovi konsertit ovat keränneet toistuvasti isoja yleisöjä.

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat