Tavastia ei kiellä artisteja tupakoimasta lavalla

23.12.2010 18:20 -

Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa kertoo Voicelle, ettei artistien tupakointia aiota kieltää rock-klubin lavalla, mutta tapaukset tulisi käsitellä yksilökohtaisesti.

Brittibändi Muse sai aikaan pienoisen kohun Australiassa yhtyeen tupakoitua lavalla keikkansa aikana, vaikka järjestäjät olivat tämän kieltäneet. Suomessakin tupakkalaki kieltää sauhuttelun ravintoloissa ja klubeilla, tämä koskee myös tietenkin Tavastia klubia.

Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa ei lähde kieltämään artisteja sauhuttelemasta, jos tupakan polttaminen lavalla liittyy esitykseen. Merimaa kertoo, ettei ole moiseen käytökseen tosin Tavastialla edes törmännyt.

-Jos se kuuluu olennaisena osana siihen show'hun. En ole kyllä tällaiseen tilanteeseen törmännyt. Ei tällaista ongelmaa ole ollut, Merimaa sanoo.

Miehen mukaan ehdottomuuteen ei kuitenkaan kannata turvautua. Jos joku nyt sattuukin lavalla tupakoimaan osana esitystään, ei se hänestä ole vakavaa. Hän ei lähde kieltämään artisteja tupakoimasta lavalla, mutta asiat pitäisi hänestä käsitellä tapauskohtaisesti.

- Tupakkalaki on täydellisesti kunnioitettuna asiakkaiden ja meidän puolesta. Jos Muse on polttanut tupakkaa lavalla jossain, niin en pidä sitä kamalan suurena rikoksena ihmiskuntaa vastaan, Merimaa kertoo.

Yleisesti monet artistit ovat olleet Merimaan mukaan tyytyväisiä nykyiseen tupakkalakiin, joka kieltää baareissa tupakoinnin. Miehen mukaan esiintyjät ovat olleet tyytyväisiä, sillä äänenkäyttökin kärsii tupakansavussa esiintyessä.

Kilpailut

Uusimmat