Suuret levy-yhtiöt joutuvat maksamaan artisteille kymmeniä miljoonia kappaleiden luvattomasta käytöstä

12.01.2011 19:07 -

Maailman suurimpiin levy-yhtiöihin lukeutuvat Warner Music, Sony, EMI ja Universal Music joutuvat Torrentfreak-sivuston mukaan maksamaan kanadalaisille artisteille lähes 36 miljoonan euron korvaukset.

Verkkosivuston mukaan neljä levy-yhtiötä ovat luvatta käyttäneet tiettyjen kanadalaisten artistien kappaleita kokoelmalevyillä ja joutuvat nyt maksamaan korvauksia 45 miljoonan dollarin eli lähemmäs 36 miljoonan euron edestä.

Levy-yhtiöt ovat sivuston mukaan kiertoteitä käyttäneet kappaleita kokoelmilla, ilman että artistien sopimukset sitä käytännössä sallisivat. Asiaa alettiin käsitellä Kanadassa vuonna 2008, kun joukko artisteja ja säveltäjiä nostivat joukkokanteen saadakseen korvaukset kokoelmalevyille päätyneistä kappaleistaan.

Aluksi kanteessa vaadittiin 6 miljardin dollarin korvauksia levy-yhtiöiltä. Warner Music, Sony, EMI ja Universal Music saivat kuitenkin asian sovittua ja levy-yhtiöt joutuvat maksamaan tekijänoikeuskorvauksia 45 miljoonan dollarin edestä kanadalaisille muusikoille.


Lähde: Torrentfreek

Kilpailut

Uusimmat